Už nemusíte drhnout boty kartáčem: Dle tohoto návodu je můžete snadno umýt v myčce

Máte plné ruce práce s neustálým čištěním bot, které se zdají být stále špinavé, zejména ve velkých rodinách, kde děti neustále přinášejí domů nečistoty z venku? Existuje však trik, který vám umožní vyčistit sportovní nebo vycházkovou obuv bez zbytečného drhnutí – a to použitím myčky na nádobí. Tento návod vám ukáže, jak na to, abyste své boty udrželi čisté a jak nové s minimálním úsilím.

Zdroj: Smart Fox

Co potřebujete:

  • Myčka na nádobí: s možností nastavení programu bez ohřevu vody a sušení, aby nedošlo k poškození obuvi.
  • Alobal: k předem očištění podrážek bot.
  • Tekutý mycí prostředek: pro lepší rozpustnost a zabránění zanechání bílých skvrn na materiálu bot.
  • Kuchyňská utěrka nebo starý ručník: pro ruční vyleštění bot po umytí.

Příprava:

1) Odstraňte nečistoty: Před vložením bot do myčky vyjměte vložky a tkaničky. Ty můžete vyprat samostatně. Také je důležité očistit podrážky bot od hrubších nečistot, aby nedošlo k ucpání filtru myčky.

2) Nastavení myčky: Zkontrolujte, zda vaše myčka nabízí programy vhodné pro mytí bot, tedy bez použití sušení a s možností regulace teploty vody.

Mycí proces:

1) Příprava myčky: Boty umístěte do myčky tak, aby byly rozmístěny rovnoměrně a neblokovaly stříkací ramena. Použijte tekutý mycí prostředek pro lepší rozpustnost.

2) Výběr programu: Vyberte program myčky bez ohřevu vody a sušení. Tím zajistíte, že se obuv nebude poškozovat vysokými teplotami.

3) Sušení: Po dokončení mycího cyklu nechte boty přirozeně uschnout. Vložte do nich suché ručníky, které pomohou absorbovat vlhkost z vnitřku.

Díky tomuto jednoduchému triku vyperete bílé ponožky naprosto dočista: I špinavé dětské ponožky jsou znovu jako nové!

Důležité tipy:

  • Pozor na materiál: Tento postup se doporučuje pro sportovní a vycházkovou látkovou obuv. Luxusní obuv nebo obuv vyrobená z citlivých materiálů by měla být čištěna tradičními metodami.
  • Pravidelná údržba myčky: Po mytí bot v myčce nezapomeňte čistit filtr, aby nedošlo k jeho ucpání.

Mytí bot v myčce na nádobí může být skvělým způsobem, jak ušetřit čas a energii při udržování obuvi čisté. S těmito tipy a triky můžete snadno obnovit čistotu a lesk vašich bot, aniž byste museli strávit hodiny drhnutím nad dřezem. Vyzkoušejte tento návod a užívejte si pocit čistoty a pohodlí vaší oblíbené obuvi.