Vyzkoušejte si tenhle recept na křupavé brambory s parmazánem a aromatickým kořením, které si rychle získají místo mezi vašimi oblíbenými přílohami. Křupavé brambory jsou kombinovány s kořením, které jim dodává jedinečnou chuť. A pokud je spojíte s oblíbeným dresinkem, jsou k nezaplacení!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Brambory s parmazánem a aromatickým kořením
Co budeme potřebovat:
- 1 kg brambor + vroucí voda + sůl
- olivový olej – podle potřeby
- 3 lžíce strouhanky (30 g)
- 2 lžíce kukuřičný škrob (15 g)
- 1/2 lžičky mleté chili
- 1/2 lžičky černý mletý pepř
- 1/2 lžičky sušené oregano
- 1/2 lžičky česnekový prášek
- 40 g parmazán
- 1 lžíce čerstvá petrželka
- sůl – podle chuti
Co budeme potřebovat:
1. Do hrnce na sporáku dejte očištěné a nakrájené brambory na hrubé půlměsíce, zalijte vodou a osolte. Vařte 12 minut na mírném ohni.
2. Uvařené brambory sceďte a utřete papírovým ubrouskem. Pak je přendejte do mísy a pokapejte olivovým olejem – dobře protřepejte.
3. Následně do mísy k bramborám dejte strouhanku, přisypte kukuřičný škrob a dochuťte kořením: mleté chilli, černý mletý pepř, sušené oregano a česnekový prášek. Dále přisypte strouhaný parmazán, čerstvě nasekanou petrželku a osolte – dobře protřepejte, aby se všechny přísady spojili.
4. Položte je na plech vyložený pergamenem a pečte je v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
5. Po upečení je podávejte s oblíbeným dresinkem nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu a hlavně s láskou a nadšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!