Česnekové trojúhelníky plněné šunkou a sýrem

Tyto domácí česnekové trojúhelníky plněné šunkou a sýrem jsou perfektní pochoutkou pro každou příležitost. Díky úžasné vůni česneku a bohaté náplni jsou skvělou volbou pro večerní posezení s přáteli nebo jako chutný snack k filmu. A navíc, díky kvalitním ingrediencím a lásce, kterou do nich vložíte, jsou mnohem lepší než jakékoli kupované alternativy.

Zdroj: coolinarika.com

Co budeme potřebovat:

  • 100 ml rostlinného oleje
  • 500 ml mléka
  • 750 g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžičku cukru
  • 1 kostku čerstvého droždí (40 g)
  • 125 g másla
  • 11-12 stroužků česneku
  • 2 žloutky
  • 150 – 200 g tence nakrájené šunky
  • 150 g strouhaného sýra
  • Semínka nebo kmín na posypání

Postup:

1) Příprava těsta: V troše teplého mléka rozpustíme cukr a droždí. Počkáme, až vzejde kvásek. V jiné misce smícháme mouku se solí, přidáme kvásek, změklé máslo, zbylé mléko a olej. Vypracujeme hladké těsto, přikryjeme a necháme vykynout.

2) Formování trojúhelníků: Těsto rozdělíme na 4 části, každou rozválíme na tenký plát. Česnek smícháme se žloutkem a touto směsí natřeme každý plát těsta. Náplň z šunky a sýra rovnoměrně rozložíme na těsto, které poté srolujeme. Roládu potřeme zbylou česnekovo-žloutkovou směsí a posypeme semínky nebo kmínem. Nakrájíme na trojúhelníky.

3( Pečení: Trojúhelníky přendáme na pečící papírem vyložený plech a necháme ještě chvíli podkynout. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi 30 minut, dokud nejsou zlatavé.

Připravte si chutné šunkovo-sýrové tyčinky: Skvělá chuťovka k večernímu mlsání

Servírování:

Tyto česnekové trojúhelníky jsou vynikající jak teplé, tak studené. Podávejte je jako chutný snack k večernímu posezení nebo jako originální přílohu k polévce či salátu.

Přejeme vám dobrou chuť a užijte si skvělou chuť a vůni těchto domácích trojúhelníků!