Domácí pomazánka z řepy, kterou si zamilujete

Domácí pomazánka z řepy je skvělým příkladem, jak lze z jednoduchých a zdravých surovin vytvořit chutnou a originální pomazánku. Tato pomazánka je ideální pro ty, kdo mají rádi sladkou chuť řepy doplněnou o pikantní přísady jako je česnek a červená cibule. Díky přidaným vlašským ořechům a tvarohu je pomazánka bohatá na texturu a nutriční hodnoty.

Zdroj: Lenka Limberk

Co budeme potřebovat:

  • Strouhanou vařenou řepu
  • Tavené sýry (2-3 kusy podle velikosti)
  • Několik stroužků česneku
  • 1 červenou cibuli
  • Měkký tvaroh (cca 250 g)
  • Sůl, pepř podle chuti
  • Hrst vlašských ořechů

Jak budeme postupovat:

1) Příprava řepy: Vařenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemno. Množství řepy lze přizpůsobit podle toho, kolik pomazánky chceme připravit.

2) Smíchání surovin: Do mísy přidáme nastrouhanou řepu, tavené sýry rozdrobené na menší kousky, jemně nakrájenou červenou cibuli a měkký tvaroh. Vše důkladně promícháme.

3) Ochucení: Pomazánku dochutíme drceným česnekem, solí a pepřem. Množství česneku a koření lze upravit podle osobních preferencí.

4) Přidání vlašských ořechů: Vlašské ořechy nasekáme na menší kousky a vmícháme do pomazánky. Ořechy dodají pomazánce zajímavou texturu a chuť.

5) Dokončení: Hotovou pomazánku necháme chvíli odpočinout v chladničce, aby se chutě propojily.

Podávání:

Domácí pomazánku z řepy podáváme chlazenou, ideálně na čerstvém pečivu, toastech nebo jako dip k zelenině. Je skvělým doplňkem k různým druhům sýrů nebo jako základ pro zdravé sendviče.

Domácí salámová pomazánka

Závěr:

Tato domácí pomazánka z řepy je dokonalým příkladem, jak můžeme využít tradiční suroviny k přípravě neotřelých a chutných pokrmů. Je nejen zdravá, ale díky kombinaci různých chutí a textur nabízí opravdu bohatý gastronomický zážitek. Užijte si každý kousek této výjimečné pomazánky a nebojte se experimentovat s vlastními variacemi.