Koláčky z tvarohového těsta s tvarohovou náplní

Představujeme vám recept na nadýchané koláčky z tvarohového těsta, které jsou jako stvořené pro každou příležitost. Tvarohové těsto dělá tyto koláčky neuvěřitelně měkkými a lehkými, zatímco tvarohová náplň jim dodává krémovost a bohatost chuti. Tento recept je jednoduchý a výsledek stojí za to.

Zdroj: Romca Nadvornikova

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 250 g tučného tvarohu z alobalu
  • 250 g másla nebo Hery
  • 250 g hladké nebo polohrubé mouky
  • Trochu soli
  • 1 vanilkový cukr

Náplň:

  • Jakákoliv dle výběru (např. tvarohová, ovocná, marmeládová)

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Ve velké misce smíchejte tvaroh, máslo (nebo Heru), mouku, trochu soli a vanilkový cukr. Zadělejte hladké těsto. Nechte těsto odpočinout v chladničce alespoň hodinu, aby bylo lépe zpracovatelné.

2) Tvarování koláčků: Po odpočinku těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku přibližně 0,5 cm. Těsto nakrájejte na čtverce.

3) Plnění: Na každý čtverec těsta dejte lžičku vybrané náplně. Rohy těsta přehněte do středu a pevně stiskněte, aby náplň zůstala uvnitř během pečení.

4) Pečení: Připravené koláčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 170-180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud koláčky nejsou zlatavé.

5) Podávání: Nechte koláčky vychladnout na mřížce a podávejte. Můžete je také posypat moučkovým cukrem pro extra sladkost a dekoraci.

https://primainspirace.cz/2024/02/10/livance-ze-2-jablek/

Závěr

Tyto koláčky z tvarohového těsta s tvarohovou náplní jsou ideální pro sladké chvíle s rodinou nebo přáteli. Díky jednoduchosti přípravy a možnosti variace náplní si každý najde svou oblíbenou chuť. Užijte si přípravu i pochutnání na těchto tradičních, ale vždy oblíbených koláčcích.