Vepřová panenka na víně a česneku: Nová chuťová výzva

Představujeme vám novou chuťovou výzvu – vepřovou panenku na víně a česneku. Tento recept slibuje nejen lahodnou kombinaci chutí, ale také přináší do vaší kuchyně lákavou vůni a šťavnatost, kterou si jistě zamilujete. Připravte se na jedinečný zážitek, který rozechvěje vaše chuťové pohárky!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Vepřová panenka na víně a česneku

Co budeme potřebovat:

  • Vepřová panenka 2 ks
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 8 stroužků
  • Bílé víno 200 ml
  • Olivový olej 30 ml
  • Rozmarýn
  • Tymián
  • Sůl
  • Pepř

Jak budeme postupovat:

1. Očistěte vepřovou panenku od kůže.

2. Potřete ji trochou slunečnicového nebo olivového oleje.

3. Posypeme solí a pepřem.

4. Maso promasírujte a zarolujte tak, aby se přísady rovnoměrně rozprostřely po všech stranách.

5. Maso vložte do zapékací misky.

6. Panenku opékejte na pánvi na sporáku několik minut nebo dokud se na povrchu nevytvoří kůrčička.

7. Po zhnědnutí přidejte 1 nakrájenou cibuli a 8 rozdrcených stroužků česneku.

8. Dochuťte sušeným rozmarýnem.

9. Po 2-3 minutách přidejte 200 ml bílého vína a několik snítek tymiánu.

10. Nechte 3-4 minuty vařit, aby se odpařil alkohol.

11. Přidejte 100 ml vody a několik snítek tymiánu.

12. Hrnec vložte na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.

13. Vepřovou panenku ve vinné omáčce podávejte s bramborovou přílohou a salátem.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: