Chuťová harmonie: Karamelová bábovka ve stylu crème brûlée

Představujeme vám dokonalou chuťovou harmonii – karamelovou bábovku ve stylu crème brûlée. Tento dezert spojuje neodolatelnou sladkost karamelu s jemnou krémovostí tradičního crème brûlée. Připravte se na lahodnou jízdu plnou luxusu a chutí, které vám zaručeně rozechvějí smysly.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Karamelová bábovka á la crème brûlée

Co budeme potřebovat:

Na krém:

  • Vejce 8 ks
  • Smetanový sýr (Philadelphia) 200 g
  • Cukr 150 g
  • Mléko 800 ml
  • Vanilková esence

Na karamel:

  • Cukr 150 g
  • Voda 60 ml
  • Citronová šťáva 1 polévková lžíce

Jak budeme postupovat:

1. Do hrnce dáme 150 g cukru, 60 ml vody a 1 lžíci citronové šťávy a promícháme.

2. Hrnec postavte na střední teplotu na 7-8 minut nebo dokud cukr nezkaramelizuje a nezíská zlatavou barvu.

3. Průběžně míchejte.

4. Karamel nalijeme a rozetřeme po celém dně zapékací misky (o průměru asi 25 cm).

5. Nechte zcela vychladnout.

6. Na crème brûlée dejte do mísy 8 vajec a 150 g cukru.

7. Míchejte metličkou, dokud se dobře nespojí.

8. Přidejte 200 g smetanového sýra a vanilkovou esenci.

9. Opět míchejte metličkou, dokud nevznikne hladká hmota.

10. Přilijte 800 ml mléka a promíchejte.

11. Směs nalijte do formy na ztuhlý a vychladlý karamel.

12. Tepelně odolnou formu vložte do velkého plechu na pečení.

13. Do plechu nalijte 1 litr studené vody.

14. Pečte v předehřáté troubě 90 minut při 180 stupních Celsia.

15. Vyjměte plech s karamelovou bábovkou z trouby a nechte mírně vychladnout.

16. Špičkou nože uvolněte okraj bábovky.

17. Položte na něj větší talíř/misku.

18. Rychlým pohybem otočte bábovku dnem vzhůru.

19. Jemně s bábovkou zatřeste, dokud se neodlepí od misky.

20. Nakrájejte na vhodné kousky a podávejte studené.

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: