Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou

Připravte si doma tenhle recept na jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou, které přináší klasickou chuť s jemným nádechem. Tento recept je ideální pro všechny milovníky sladkého pečiva, které je ideální k lahodné horké kávě a čaji. Vyniká svou jednoduchostí, ale především neuvěřitelnou chutí a strukturou.

Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka

Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Těsto:

  • 10 g čerstvé droždí
  • 400 ml mléka
  • 40 g cukru
  • 10 g vanilkový cukr
  • 40 g rozpuštěné máslo
  • špetka soli
  •  650 g mouky

Plnění:

  • vařený mák
  • 200-250 ml mléka
  • 30 g krupice
  • 30 g másla
  • 120 g cukru
  • 10 g vanilkový cukr

Poleva:

  • 100 g mléčná čokoláda + 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce moučkový cukr + 1 lžíce mléka

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Do mísy jsi dejte čerstvé droždí a přilijte mléko – promíchejte, přisypejte cukr – míchejte, vanilkový cukr – míchejte, přilijte rozpuštěné máslo a přidejte špetku soli – míchejte a nakonec postupně přisypejte mouku – dobře promíchejte a vypracujte těsto.

Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka

2. Následně ho položte do mísy, přikryjte fólií a nechejte 1 hodinu odpočívat ma teplém místě.

3. Plnění: Do hrnce jsi nasypejte mák a zalijte ho vodu – promíchejte a vařte na mírném ohni pod pokličkou 15-20 minut.

Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka

4. Potom k němu nalijte mléko, nasypejte krupici, přidejte máslo, nasypejte cukr a vanilkový cukr – pořádně promíchejte, vařte do krémové konzistence a po uvaření ho nechejte vychladnout.

5. Po 1 hodině kynutí by jste měli získat nadýchané, vláčné a pružné těsto, které položte na čistou plochu vysypanou moukou, poté ho rozválejte válečkem do velkého čtverce nebo obdélníka a rozetřete na něho připravenou makovou náplň – srolujte do rolády.

Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka
Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka

6. Roládu překrojte na polovinu a potom na další stejné díly, které položte na plech vyložený pergamenem, přikryjte fólií a nechejte 30 minut odpočívat.

Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka
Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka

7. Po 30 minutách jsou krásné nadýchané a potřete je vejcem/žloutkem, aby byly krásné zlatohnědé.

Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka

8. Pečte je v předehřáté troubě 25-30 minut při 180 °C.

9. Po upečení je vyndejte z trouby a potřete rozpuštěnou mléčnou čokoládou a ozdobte  polevou.

Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka
Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka

10. Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Jemné buchty s mákem a čokoládovou polevou
Zdroj: Natalia Bulochka

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: