Připravte se na dezert, který je nejen nádherný na pohled, ale i neskutečně lahodný na chuť. Tento dezert kombinuje nadýchaný kakaový korpus, bohaté krémy s různými čokoládovými příchutěmi a jemnou kávovou vůni. Tyto barevné šálkové řezy se rozplývají na jazyku a přinášejí úžasný gurmánský zážitek.
Co budeme potřebovat:
Korpus:
- 4 vejce
- 1 šálek (100 ml) krupicového cukru
- 1 šálek (100 ml) hladké mouky
- 3 PL kakaa
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 balení prášku do pečiva
Na zvlhčení koláče:
- 1,5 sklenice (300 ml) mléka
- 2 PL uvařené kávy (Nescafé)
Na krém:
- 100 g bílé čokolády + 200 ml šlehačkové smetany
- 100 g mléčné čokolády + 200 ml šlehačkové smetany
- 100 g hořké čokolády + 200 ml šlehačkové smetany
Jak budeme postupovat:
1) Příprava korpusu: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva. Vymixujeme do hladka a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C asi 25 minut nebo dokud test špejlí neukáže, že je těsto hotové.
2) Zvlhčení korpusu: Korpus po upečení necháme vychladnout a poté rovnoměrně pokapeme směsí mléka a kávy, aby byl krásně šťavnatý.
3) Příprava krémů: Ve třech oddělených miskách vyšleháme šlehačkovou smetanu do tuha. Každé šlehačce přidáme jednu příchuť roztopené čokolády (bílá, mléčná, hořká) a důkladně promícháme.
4) Vrstvení krémů: Na zvlhčený korpus střídavě nanášíme hromádky krémů s různou čokoládovou příchutí, aby vznikl barevný a chutný vzor.
5) Chlazení a podávání: Dezert dáme ztuhnout do chladničky. Po ztuhnutí nakrájíme na řezy a můžeme podávat.
Závěr
Tento dezert je dokonalou tečkou za každým jídlem nebo skvělým společníkem k odpolední kávě. Barevné šálkové řezy jsou nejen vizuálně atraktivní, ale i neskutečně dobré. Připravte si tento dezert a nechte se unést jeho krémovou chutí, která se rozplývá na jazyku.