Neskutečně dobrá krémová pochoutka – barevné šálkové řezy: Úplně se rozplývá na jazyku

Připravte se na dezert, který je nejen nádherný na pohled, ale i neskutečně lahodný na chuť. Tento dezert kombinuje nadýchaný kakaový korpus, bohaté krémy s různými čokoládovými příchutěmi a jemnou kávovou vůni. Tyto barevné šálkové řezy se rozplývají na jazyku a přinášejí úžasný gurmánský zážitek.

Zdroj: Paçikanın Mutfağı

Co budeme potřebovat:

Korpus:

  • 4 vejce
  • 1 šálek (100 ml) krupicového cukru
  • 1 šálek (100 ml) hladké mouky
  • 3 PL kakaa
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 balení prášku do pečiva

Na zvlhčení koláče:

  • 1,5 sklenice (300 ml) mléka
  • 2 PL uvařené kávy (Nescafé)

Na krém:

  • 100 g bílé čokolády + 200 ml šlehačkové smetany
  • 100 g mléčné čokolády + 200 ml šlehačkové smetany
  • 100 g hořké čokolády + 200 ml šlehačkové smetany

Jak budeme postupovat:

1) Příprava korpusu: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme kakao, vanilkový cukr, mouku a prášek do pečiva. Vymixujeme do hladka a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C asi 25 minut nebo dokud test špejlí neukáže, že je těsto hotové.

2) Zvlhčení korpusu: Korpus po upečení necháme vychladnout a poté rovnoměrně pokapeme směsí mléka a kávy, aby byl krásně šťavnatý.

3) Příprava krémů: Ve třech oddělených miskách vyšleháme šlehačkovou smetanu do tuha. Každé šlehačce přidáme jednu příchuť roztopené čokolády (bílá, mléčná, hořká) a důkladně promícháme.

Zdroj: Paçikanın Mutfağı

4) Vrstvení krémů: Na zvlhčený korpus střídavě nanášíme hromádky krémů s různou čokoládovou příchutí, aby vznikl barevný a chutný vzor.

5) Chlazení a podávání: Dezert dáme ztuhnout do chladničky. Po ztuhnutí nakrájíme na řezy a můžeme podávat.

Zdroj: Paçikanın Mutfağı

Věnečky s vanilkovým krémem, šlehačkou a jahodami

Závěr

Tento dezert je dokonalou tečkou za každým jídlem nebo skvělým společníkem k odpolední kávě. Barevné šálkové řezy jsou nejen vizuálně atraktivní, ale i neskutečně dobré. Připravte si tento dezert a nechte se unést jeho krémovou chutí, která se rozplývá na jazyku.