Tento recept na pečené jehněčí stehno a brambory je opravdovou lahůdkou, která osloví nejen milovníky dobrého jídla, ale i ty, kteří hledají jednoduchý způsob, jak si vychutnat výtečnou domácí večeři. Připravte se na kulinářský zážitek, který vás zahřeje a potěší vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené jehněčí stehno a brambory v troubě
Co budeme potřebovat:
- Jehněčí stehno 1,2 kg
- Brambory 6-7 ks
- Rozmarýn
- Olivový olej
- Citron
- Sůl a pepř
Jak budeme postupovat:
1. Jehněčí stehno opepřete a osolte, poté potřete olivovým olejem a posypte rozmarýnem z obou stran.
2. Stehno umístěte na gril v pekáči a položte na něj 3 plátky citronu. Do pekáče přidejte vodu.
3. Pečte v troubě 50 minut při teplotě 170 stupňů.
4. Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kousky.
5. Vyjměte stehno, odstraňte gril a omyjte pekáč.
6. Do pekáče vložte pečící papír, přidejte brambory a zakápněte je olivovým olejem. Osolte a opepřete podle chuti.
7. Jehněčí stehno znovu položte nad brambory, opět na ně položte 3 plátky citronu.
8. Pečte v troubě dalších 50 minut při teplotě 170 stupňů.
Hotovo! Dobrou chuť!