Pečené jehněčí stehno a brambory v troubě – lahůdka na talíři

Tento recept na pečené jehněčí stehno a brambory je opravdovou lahůdkou, která osloví nejen milovníky dobrého jídla, ale i ty, kteří hledají jednoduchý způsob, jak si vychutnat výtečnou domácí večeři. Připravte se na kulinářský zážitek, který vás zahřeje a potěší vaše chuťové buňky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Pečené jehněčí stehno a brambory v troubě – lahůdka na talíři
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

Pečené jehněčí stehno a brambory v troubě

Co budeme potřebovat:

  • Jehněčí stehno 1,2 kg
  • Brambory 6-7 ks
  • Rozmarýn
  • Olivový olej
  • Citron
  • Sůl a pepř

Jak budeme postupovat:

1. Jehněčí stehno opepřete a osolte, poté potřete olivovým olejem a posypte rozmarýnem z obou stran.

Pečené jehněčí stehno a brambory v troubě – lahůdka na talíři
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

2. Stehno umístěte na gril v pekáči a položte na něj 3 plátky citronu. Do pekáče přidejte vodu.

Pečené jehněčí stehno a brambory v troubě – lahůdka na talíři
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

3. Pečte v troubě 50 minut při teplotě 170 stupňů.

4. Brambory oloupejte a nakrájejte na středně velké kousky.

5. Vyjměte stehno, odstraňte gril a omyjte pekáč.

6. Do pekáče vložte pečící papír, přidejte brambory a zakápněte je olivovým olejem. Osolte a opepřete podle chuti.

Pečené jehněčí stehno a brambory v troubě – lahůdka na talíři
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

7. Jehněčí stehno znovu položte nad brambory, opět na ně položte 3 plátky citronu.

Pečené jehněčí stehno a brambory v troubě – lahůdka na talíři
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

8. Pečte v troubě dalších 50 minut při teplotě 170 stupňů.

Pečené jehněčí stehno a brambory v troubě – lahůdka na talíři
Zdroj: YouTube/ Idei de retete
Pečené jehněčí stehno a brambory v troubě – lahůdka na talíři
Zdroj: YouTube/ Idei de retete

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: