Vepřové plátky na hořčici s bramborovým knedlíkem

Hledáte recept, který zvedne vaši večeři na novou úroveň? Mám tu pro vás něco speciálního – vepřové plátky na hořčici. Tento recept vám umožní prozkoumat novou hloubku chutí, kdy se sladká a ostrá hořčice spojuje s masem do něčeho neodolatelně lahodného. Takže na nic nečekejme a pustíme se do toho!

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Recept na vepřové plátky na hořčici:

Co budeme potřebovat:
  • Vepřové plátky (mohou být z kýty, kotlety, plecky)
  • Hladká mouka
  • Plnotučná hořčice
  • Olej
  • Cibule
  • Sůl, pepř
  • Vepřový vývar (nebo voda)

Vyzkoušejte také – cikánské řízky – ideální recept na oběd


Jak budeme postupovat:

1) Příprava masa: Nakrájíme maso na plátky a nařízneme je, aby se při smažení nekroutily. Opepříme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Následně je pomažeme plnotučnou hořčicí.

2) Cibulová základna: Na oleji osmažíme do tmava cibulku. Poměr cibule by měl být podobný množství masa.

3) Smažení masa: Vložíme plátky masa do pánve s cibulkou a opečeme je z obou stran, aby se maso “zatáhlo”.

4) Dušení a hořčice: Přiklopíme poklicí a necháme maso dusit asi 5 minut. Poté přidáme dvě polévkové lžíce hořčice a ještě chvíli restujeme.

5) Vývar: Zalijeme vepřovým vývarem, nebo vodou pokud nemáte vývar. Měli byste přidat pouze tolik tekutiny, aby bylo maso ponořené.

6) Zahuštění a servírování: Necháme maso vařit, až bude měkké. Poté ho vyjmeme na talíř a omáčku zahustíme domácí jíškou.

A voilà! Máte hotové vepřové plátky na hořčici, které budou perfektní na večeři i pohostinství. Užijte si svůj oběd nebo večeři na plno!

Dobrou chuť!