Věnečkové řezy představují luxusní a dekadentní dezert, který překvapí svojí lehkostí a neodolatelnou chutí. Kombinace křehkého odpalovaného těsta, bohatého krému a lehké šlehačky s fondánovou polevou vytváří dokonalý sladký zážitek.
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- 80 g másla
- 150 ml vody
- 1 g soli
- 3 g krystalového cukru
- 100 g hladké mouky
- 3 ks vejce
Pro krém:
- Maslovopudinkový krém (dle vašeho oblíbeného receptu)
Další:
- Šlehačka (na vrchní vrstvu)
- Fondánová poleva (na ozdobu)
Postup přípravy:
1) Příprava těsta: V hrnci přiveďte k varu vodu s máslem, solí a cukrem. Po rozpuštění másla přidejte mouku a za stálého míchání vařte, dokud se těsto neoddělí od stěn hrnce. Poté těsto nechte mírně vychladnout a postupně zašlehávejte vejce, dokud nezískáte hladké těsto.
2) Pečení těsta: Těsto nanesete na plech s pečícím papírem, ne úplně do okrajů – těsto se samo rozleje a vyplní celý plech. Pečte na 200 °C asi 10-15 minut, poté teplotu snižte na 180 °C a dopečte dalších 10 minut. Nechte vychladnout.
3) Příprava krému a šlehačky: Připravte maslovopudinkový krém dle vašeho oblíbeného receptu. Vyšlehejte šlehačku.
4) Sestavení řezů: Vychladlé těsto překrojte, naplňte krémem a šlehačkou. Nakonec přikryjte druhou polovinou těsta
5) Dokončení polevou: Řezy ozdobte fondánovou polevou.
https://primainspirace.cz/2024/01/23/recept-na-zrave-rezy/
Závěr:
Věnečkové řezy jsou perfektním dezertem pro každou slavnostní příležitost nebo jako luxusní odměna k dobré kávě. Tento dezert si zaslouží vaši pozornost a přinese radost vám i vašim blízkým.