Připravte si skvělé věnečkové řezy, které si okamžitě zamilujete

Věnečkové řezy představují luxusní a dekadentní dezert, který překvapí svojí lehkostí a neodolatelnou chutí. Kombinace křehkého odpalovaného těsta, bohatého krému a lehké šlehačky s fondánovou polevou vytváří dokonalý sladký zážitek.

Zdroj: Katerina Vonsakova

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 80 g másla
  • 150 ml vody
  • 1 g soli
  • 3 g krystalového cukru
  • 100 g hladké mouky
  • 3 ks vejce

Pro krém:

  • Maslovopudinkový krém (dle vašeho oblíbeného receptu)

Další:

  • Šlehačka (na vrchní vrstvu)
  • Fondánová poleva (na ozdobu)

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: V hrnci přiveďte k varu vodu s máslem, solí a cukrem. Po rozpuštění másla přidejte mouku a za stálého míchání vařte, dokud se těsto neoddělí od stěn hrnce. Poté těsto nechte mírně vychladnout a postupně zašlehávejte vejce, dokud nezískáte hladké těsto.

2) Pečení těsta: Těsto nanesete na plech s pečícím papírem, ne úplně do okrajů – těsto se samo rozleje a vyplní celý plech. Pečte na 200 °C asi 10-15 minut, poté teplotu snižte na 180 °C a dopečte dalších 10 minut. Nechte vychladnout.

3) Příprava krému a šlehačky: Připravte maslovopudinkový krém dle vašeho oblíbeného receptu. Vyšlehejte šlehačku.

4) Sestavení řezů: Vychladlé těsto překrojte, naplňte krémem a šlehačkou. Nakonec přikryjte druhou polovinou těsta

5) Dokončení polevou: Řezy ozdobte fondánovou polevou.

https://primainspirace.cz/2024/01/23/recept-na-zrave-rezy/

Závěr:

Věnečkové řezy jsou perfektním dezertem pro každou slavnostní příležitost nebo jako luxusní odměna k dobré kávě. Tento dezert si zaslouží vaši pozornost a přinese radost vám i vašim blízkým.