Labutě – dokonalé občerstvení, které si každý zamiluje

Labutě jsou elegantním a luxusním občerstvením, které zaujme na první pohled i chuť. Tento recept spojuje nadýchané těsto a jemný krém, tvořící dokonalou pochoutku pro přátele a rodinu při speciálních příležitostech.

Zdroj: Tanya Radkova Šťástková

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 125 ml mléka
  • 125 ml vody
  • Špetka soli
  • 100 g másla
  • 150 g mouky
  • 3 vejce

Na krém:

  • 500 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 2 žloutky
  • 2 vanilkové pudinky
  • 100 g másla

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Do hrnce dejte vařit vodu s mlékem, solí a máslem. Jakmile začne směs vřít a máslo je rozpuštěné, přisypte mouku a za stálého míchání vařte asi 5 minut. Těsto nechte vychladnout, poté postupně přidávejte vejce, přičemž každé vejce nejprve důkladně zapracujte do těsta, než přidáte další. Hotové těsto dejte do sáčku na zdobení.

2) Pečení tvarů: Na plech položte pečící papír a vytvářejte tvary labutí z těsta. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C asi 20 minut. Upečené tvary nechte vychladnout.

Zdroj: Tanya Radkova Šťástková
Zdroj: Tanya Radkova Šťástková
Zdroj: Tanya Radkova Šťástková

3) Příprava krému: Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu. Mléko, pudinkové prášky a cukr svařte v hladký pudink, nechte vychladnout, přičemž pudink neustále míchejte. Do změklého másla postupně zašlehávejte pudink. Případně můžete přidat rum pro chuť.

4) Plnění labutí krémem: Vychladlé těsto rozkrojte (nejlépe vroubkovaným nožem) a naplňte krémem.

Zdroj: Tanya Radkova Šťástková
Zdroj: Tanya Radkova Šťástková

Závěr:

Labutě jsou nádherným a chutným doplňkem k jakémukoli slavnostnímu stolu. Připravte si tento recept a ohromte své blízké nejen vzhledem, ale i výjimečnou chutí těchto jedinečných sladkostí.