Smažené kuřecí řízky v česnekovém obalu jsou vynikající, křehké a chutné. Jejich příprava je rychlá a snadná. Můžete je podávat k večeři!

Co budeme potřebovat:
- 1 kg kuřecích řízků
- 3 vejce
- 4 lžíce fermentované smetany
- 7 lžic mouky
- 3 stroužky česneku
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1.Připravte směs: rozklepněte vejce do vhodné mísy. Přidejte zakysanou smetanu, mouku, česnek prolisovaný lisem na česnek, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Smíchejte dohladka. Směs by měla být dostatečně hustá, aby z řízků rychle nestékala.

2.Opláchněte kuřecí řízky a vložte je do cedníku, aby z nich odtekla veškerá voda.
3.Vložte je do mísy a trochu je osolte.
4.Poté každý řízek namočte do připravené směsi a položte na pánev s rozpáleným olejem.

5.Osmažte z jedné strany dozlatova. Pak je otočte na druhou stranu, přikryjte pokličkou a smažte další 3 minuty.
Přejeme Vám dobrou chuť.