Smažené kuřecí řízky v česnekovém obalu- velmi jemné a aromatické

Smažené kuřecí řízky v česnekovém obalu jsou vynikající, křehké a chutné. Jejich příprava je rychlá a snadná. Můžete je podávat k večeři!

pečené kuřecí řízky v česnekové strouhance – velmi jemné a aromatické. nikoho nenechají lhostejným!
Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg kuřecích řízků
  • 3 vejce
  • 4 lžíce fermentované smetany
  • 7 lžic mouky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • olej – na smažení

Jak budeme postupovat:

1.Připravte směs: rozklepněte vejce do vhodné mísy. Přidejte zakysanou smetanu, mouku, česnek prolisovaný lisem na česnek, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Smíchejte dohladka. Směs by měla být dostatečně hustá, aby z řízků rychle nestékala.

Zdroj: retete-usoare.eu

2.Opláchněte kuřecí řízky a vložte je do cedníku, aby z nich odtekla veškerá voda.

3.Vložte je do mísy a trochu je osolte.

4.Poté každý řízek namočte do připravené směsi a položte na pánev s rozpáleným olejem.

Zdroj: retete-usoare.eu

5.Osmažte z jedné strany dozlatova. Pak je otočte na druhou stranu, přikryjte pokličkou a smažte další 3 minuty.

Přejeme Vám dobrou chuť.