Prozkoumejte nové obzory chutí s tímto receptem na netradiční masové karbanátky, plněné houbami a slaninou. Tento jedinečný recept je ideální pro rodinné večeře nebo jako originální prvek pro vaše grilovací party. Připravte se na pochoutku, která osloví každého, kdo si potrpí na bohaté a syté chutě.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Masové karbanátky plněné houbami a slaninou
Co budeme potřebovat:
Směs na náplň:
- olivový olej – na smažení
- 1 cibule
- 500 g hub
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1-2 stroužky česneku
Směs mletého masa:
- 1,2 kg mleté vepřové a hovězí maso
- 1 lžička granulovaný česnek
- 1 lžička majoránka
- 1 lžička sladká mletá červená paprika
- 1 lžička soli
- hrst čerstvá nasekaná petrželka
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
Ostatní:
- plnotučná hořčice – na potíraní
- několik plátků uzené slaniny
- mouka – na obalování
- kukuřičný škrob + voda – na zahuštění
Na zdobení:
- čerstvá nasekaná petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Do pánve s rozehřátým olejem nasypte nadrobno nakrájenou cibuli – smažte 2-3 minuty na mírném ohni dozlatova a pak přidejte nadrobno nakrájené houby – společně smažte, dochuťte solí, černým mletým pepřem a prolisovaným česnekem – promíchejte.
2. Do mísy s mletým vepřovým a hovězím mletým masem nasypte směs koření: granulovaný česnek, majoránka, sladká mletá červená paprika, sůl. Poté vsypejte čerstvě nasekanou petrželku, přidejte rozklepnuté vejce a prolisovaný česnek – míchejte rukami, aby se všechny ingredience spojili.
3. Následně vytvarujte pomocí ruk závitky, které rozložte po jednom na folii, potřete každé jedno plnotuční hořčici, položte plátky uzené slaniny a naneste připravenou směs – srolujte do závitku a obalte v mouce.
4. Položte je do pánve s rozehřátým olivovým olejem – smažte je z každé strany do hněda. Po smažení je přendejte do hrnce a polijte šťávou, kterou pustili – vařte na mírném ohni a zahusťte kukuřičným škrobem smíchaným s vodou.
5. Na závěr ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!