Co máte doma častěji? Maso na přírodno nebo raději smažené řízky? Pokud máte v lednici balíček kuřecích nebo krůtích prsou, připravte je podle našeho receptu – konkrétně to budou šťavnaté přírodní kuřecí řízky v pikantní omáčce. U nás doma je velmi oblíbený!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Přírodní kuřecí řízky v pikantní omáčce
Co budeme potřebovat:
- 500 g kuřecí prsa
- sůl, mletý černý pepř
- 3 PL olej
- 1 KL chilli papriky
- 1 KL drcená kmínová semínka
- 500 g kuřecí vývar (bujón)
- 1 PL jemný škrob
- 2 PL sójová omáčka
- 1 KL třtinový cukr
- 2 stroužky česnek
Jak budeme postupovat:
- Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete a osmažte na rozpáleném oleji (2 minuty z každé strany).
- Opečené maso vyjměte z pánve, do výpeku nasypte chilli a drcený kmín a asi minutu opékejte.
- Přilijte vývar, přidejte sójovou omáčku, cukr, škrob rozpuštěný v malém množství vody a přiveďte k varu.
- Vraťte maso do omáčky a přikryté vařte na mírném ohni asi 20 minut.
- Nakonec omáčku podle chuti osolte a podávejte například s bramborovými lupínky nebo rýží vařenou v páře.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na přírodní kuřecí řízky v pikantní omáčce zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na Pečené brambory s česnekem a lehce pikantními kuřecími játry.