Pokud očekáváte návštěvu a chcete ji překvapit něčím opravdu působivým a chutným, připravte si tento skvělý sýrově-olivový talíř s lahodným přelivem. Tento talíř nabízí dokonalou kombinaci různých druhů sýrů a oliv, doplněných o unikátní přeliv, který dodává celému pokrmu nezapomenutelnou chuť. Připravte se na to, že tento talíř se stane hitem vašeho večera a bude skvělým úvodem do příjemně stráveného večera.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sýrově-olivový talíř s lahodným přelivem
Co budeme potřebovat:
- 1 balení smetanového sýra Philadelphia, studeného
- 1 balení bílého sýra cheddar, nakrájeného na plátky
- 1/3 šálku oliv plněných paprikou
- 1/3 šálku vykostěných řeckých oliv
- 1/4 šálku balzamikového octa
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky nebo 1 lžička sušené bazalky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 sklenice proužků papriky, scezených a nakrájených
- plátky opečeného francouzského chleba/bagety
Jak budeme postupovat:
1. Smetanový sýr nakrájejte podélně napůl; každou polovinu nakrájejte na plátky. Na servírovacím talíři uspořádejte sýry do kruhu, střídavě plátky cheddaru a smetanového sýra. Do středu dejte olivy.
2. V malé misce metličkou smíchejte ocet, olej, petržel, bazalku a česnek, dokud se nespojí.
3. Pokapejte přes sýry a olivy. Posypte paprikou. Přikryté nechte v lednici alespoň 8 hodin nebo přes noc.
4. Podávejte s plátky bagety.
Tipy z kuchyně:
- Tento stylový předkrm je velmi přizpůsobivý. Místo smetanového sýra a cheddaru můžete použít jakékoli sýry. Jen udržte celkovou váhu stejnou.
- Pro větší rozmanitost složte tenké plátky uzenin, jako je pepperoni a salám, napůl a vsuňte je mezi plátky sýra.
Dobrou chuť!