Báječná banánová domácí zmrzlina z kondenzovaného mléka, smetany a čokolády je skvělým způsobem, jak si připravit osvěžující a zároveň dekadentní pochoutku. Tento recept kombinuje sladkost zralých banánů, bohatost kondenzovaného mléka a krémovost smetany s lahodným nádechem čokolády. Připravte se na to, že tato banánová zmrzlina se stane vaším novým oblíbeným receptem na domácí mražené pochoutky!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Banánová domácí zmrzlina z kondenzovaného mléka, smetany a čokolády
Co budeme potřebovat:
- 4 banány
- 30 g másla
- 1-2 lžíce moučkového cukru
- 200 g kondenzovaného mléka
- 500 ml smetany (33-36 %)
- 60 g čokolády
Na zdobení:
- karamelový/čokoládový topping
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce na sporáku dejte banány nakrájené na kolečka, přidejte máslo a přisypejte moučkový cukr – promíchejte a vařte na mírném ohni do měkka. Po uvaření je rozmixujte ponorným mixérem na pyré a potom vlijte kondenzované mléko – promíchejte.
2. Do velké mísy si nalijte smetanu (33-36 %) – vyšlehejte ji, poté přilijte banánové pyré – společně vyšlehejte dohladka a nakonec vmíchejte jemně nakrájenou čokoládu – důkladně promíchejte.
3. Následně nalijte krémovou banánovou směs do zapékací misky a uložte na 4-6 hodin do mrazáku.
4. Báječnou banánovou zmrzlinu podávejte také s karamelovým/čokoládovým toppingem a hlavně láskou a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!