Vynikající špagety se zeleninou a mletým masem na červeném víně jsou ideálním pokrmem pro milovníky italské kuchyně s nádechem luxusu. Tyto špagety se stávají nejen chutným, ale i vizuálně lákavým pokrmem. Připravte se na to, že tento recept se stane vaším oblíbeným způsobem, jak si vychutnat klasické špagety.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vynikající špagety se zeleninou a mletým masem na červenem víně
Co budeme potřebovat:
- olivový olej – podle potřeby
- sůl – podle chuti
- 250 g špaget
Směs:
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 červená kapie/paprika
- 400 g mleté maso
- sůl a černý mletý pepř – podle chuti
- 100 ml suchého červeného vína
- 4 rajčata
- 1 lžička sušené bazalky
- parmazán – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce na sporáku s vroucí osolenou vodou nalijte olivový olej a vsypejte špagety, které uvařte podle návodu na obalu, nejlépe však al dente.
2. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli – smažíme 1-2 minuty na mírném ohni dozlatova, poté k ní přidejte nadrobno nakrájený česnek – společně osmahněte, dále přidejte nastrouhanou mrkev a na kostičky nakrájené červenou kapií/papriku – společně smažte.
3. Následně přidejte mleté maso, dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte a zalijte suchým červeným vínem – dále míchejte a nakonec přidejte nastrouhaná rajčata a dochuťte ještě solí a sušenou bazalkou – dobře promíchejte.
3. Nakonec přidejte uvařené špagety al dente – důkladně promíchejte a posypejte strouhaným parmazánem.
4. Vynikající špagety se zeleninou a mletým masem na červenem víně posypané parmazánem podávejte s láskou a velkou chutí!
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!