Vítejte v říši lahodných a pohledných pokrmů! Zde máme pro vás recept na velmi chutné a vizuálně atraktivní plněné lodičky z kuřecích prsou, které ohromí každého gurmána. Tato jedinečná kombinace chutí a pečlivě zpracovaných surovin vás okouzlí nejen na talíři, ale i na první pohled. Připravte se na kulinářské dobrodružství, které rozproudí chuťové buňky a nadchne vaše smysly. Tak pojďte do toho a nechte se unést vůní a chutí plněných lodiček, které si zamilujete na první kousnutí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Plněné lodičky z kuřecích prsou
Co budeme potřebovat:
- 1 svazek petržele
- 2-3 stroužky česneku
- 1 lžíce francouzského hořčice
- 1 lžíce kysané smetany
- 50-70 g sýra
- mletý černý pepř (dle chuti)
- 2-3 kousky kuřecího prsního masa
- 1 rajče
Jak budeme postupovat:
1. Začněte tím, že si vezmete svazek petržele a nasekejte ji jemně. Dejte ji do mísy (petržel lze nahradit špenátem nebo listy salátu).
2. Česnek oloupejte a protlačte jej, přidejte ho ke petrželi. Přidejte také francouzskou hořčici, trochu nastrouhaného sýra, zakysanou smetanu, trochu mletého černého pepře a promíchejte.
3. Nyní vezměte kus kuřecího prsního masa a rozřízněte ho napůl, ale ne úplně. Měli byste získat rovnoměrný kus masa. Dochuťte solí a mletým černým pepřem dle chuti.
4. Na střed masa dejte lžíci náplně a poté maso složte, jako byste knihu zavírali, do původní polohy. Dochuťte solí a mletým černým pepřem také zvenčí a poté obě strany potřete rostlinným olejem.
5. Postupujte stejně s každým kusem masa.
6. Vezměte několik kusů pečicího papíru, který je na každé straně o 5-7 cm delší než kuřecí prsní maso. Dejte maso na střed a tvarujte “čluny”, pečlivě zakládejte konce papíru, jako u bonbonu.
7. Maso posypte trochou nastrouhaného sýra a přidejte několik polovin rajčatových koleček.
8. Položte “čluny” na plech a dejte je do trouby. Pečte je při teplotě 200 °C po dobu asi 35-40 minut.
9. Vyjměte lahodné kousky z trouby a s radostí je vychutnejte při večeři!
Přejeme dobrou chuť vám a vašim blízkým!