Nejlepší dárky pro holky

Adventní doba přináší nejen vánoční atmosféru, ale také výzvu najít ty správné dárečky pro velké i malé slečny. Jestli chcete překvapit originálním dárkem, v našem článku naleznete pár tipů, které osvěží váš vánoční seznam.

Deskové hry

Všichni mají rádi deskové hry, které jsou plné fantazie a zábavy. Už pro ty nejmenší je tu série SMART games. Jednoduché logické hříčky, kde budete pomáhat svému koníkovi projet všechny překážky a nebo budete dostávat koťátka do krabic.

Deskové hry pro zkušenější hráče

Foxy je paměťová hra, ve které se ukáže, jestli jste stejně chytří jako liška. Budete si muset zapamatovat, kolik zvířátek od kterého druhu jste již viděli. Pokud tipnete správně nebo méně, přesně tolik bodů dostanete. Ale pokud to přeženete, nedostanete za svůj tip nic. Foxy je hezká hra pro všechny hráče téměř bez rozdílu věku.

Pokud máte rádi barvité (a prakticky nezničitelné) karty, pěstování ovoce a recepty na vynikající dezerty, vyzkoušejte zenovou hru Citrusy. Hra je sama o sobě jenom pro jednoho hráče, ale lze ji hrát i ve více lidech, pokud máte více kopií hry.

Abstraktní hry plné fantazie

Ranku abstraktních her dominuje Akropolis. Budete stavět svoje vlastní antické město, plné různých strážnic, tržišť a chrámů, avšak každý prvek se boduje jinak. Stavět budete také do výšky – čím výše postavená lokace, za tím víc bodů. Akropolis je jednoduchá, svižná, ale přesto velice chytrá hra pro všechny věkové kategorie.

Pokud prahnete po dobrých příbězích, zkuste Kroniku zločinu. Je to hra řízená aplikací, ve které na vás čekají kriminální zápletky, vyslýchání podezřelých, nebo sbírání a používání předmětů.

Díky aplikaci je hra velice snadná na ovládání, a pokud si ji zamilujete, není nic snazšího, než si nové příběhy za pár korun dokoupit. základní hra sice zpracovává počátek 21. století, ale dokoupit lze i případy ze žánru středověku, 19. století, cyberpunku a dokonce i příběhy tématicky příbuzné seriálu Stranger Things.

Neznámá planeta je hra, kde budete prozkoumávat lidstvu doposud neznámou planetu. To budete dělat pokládáním dílků, které znázorňují různé typy terénu, plněním úkolů, ježděním svým vozítkem, a samozřejmě – postupem po stupnicích pokroku, které vám dávají různé efekty. Kdo získá na konci nejvíce bodů, vítězí.

Canvas je asi jedna z nejhezčích her, které jsme kdy viděli. Stanete se tu malíři, kteří budou malovat obrazy podle různých kritérií. Samozřejmě – čím víc kritérií váš obraz splňuje, tím více bodů za něj dostanete. Každá karta je průhledná, a částečně ilustrovaná, takže když svoje dílo dáte dohromady, můžete se pokochat pohledem na koláž, kterou se vám povedlo vytvořit.

Stavebnice LEGO

LEGO je legenda stavebnic pro malé i velké stavitele. Vybrali jsme zajímavé kusy stavebnic pro lepší přehled.

Harry Potter fanynky potěší Adventní kalendář LEGO® Harry Potter™ 76418 nebo Bradavický kouzelný kufřík 76399.

Jestli při pečení vánočního cukroví stále ještě sledujete oba díly ledového království, rozhodně se podívejte po setu Ledová stáj Elsy a Nokka 43209.

A pro děvčata, která milují umění, přírodu a Lego můžeme doporučit vše v jednom – Lego ICONS Bonsaj 10281.

Kromě toho Lego nabízí i sety založené na tématech, která vždycky byla a vždycky budou ve světě děvčat žádaná, např. LEGO® Výcvik koní 41746.

Komixy

Nejmenším čtenářům je věnovaná série Moje první dobrodružství. Jedná se o knihu, kde si vyberete, jak bude vaše dobrodružství pokračovat, a jaký předmět seberete nebo použijete. Ideální pro děti už od 4 let. Pro holčičky můžeme vřele doporučit Dobrodružství na draka nebo Výpravu do Okrového kraje.

Odrostlejší milovnice hororů poděsí mrazivé příběhy V horách šílenství H. P. Lovecrafta, či manga komiks Tomie. A mladé superhrdinky ocení Wonder Woman: Mrtvá Země, či Batman – Tři Jokeři.

Puzzle a skládačky

Mystic Maze, Sunny City a Happy Isles – to jsou skládačky od Magic Puzzle Company. V každé krabici najdete několik obálek se skládačkou, a instrukcemi, co máte dělat, jakmile puzzle složíte. Každá část nabízí svůj vlastní minipříběh, který vyvrcholí posledním dílkem skládačky.

Figurky a modely

Jednou z letošních novinek jsou skulptury od společnosti Metal Earth. Každou z nich dostanete jako placaté plato z tenkých kovových destiček, které do výsledné podoby musí složit vaše šikovné ruce. Fanynky Harryho Pottera očaruje bájný Klofan, rytířky jedi rozněžní The Child, a malé superhrdinky se můžou rozplývat nad Thorovou sekerou.