Žloutkové řezy z listového těsta s pudinkovým krémem

Vítejte ve světě lahodného dezertu, kde se každá vrstva skrývá za dalším kouskem nebeské chuti! Tento recept na žloutkové řezy je spojením křehkého listového těsta, bohatého pudinkového krému a nádherného závěru v podobě osvěžující marmelády. Každý kousek je dokonalou směsí textur a chutí, ideální pro rodinné oslavy, pohoštění nebo jen tak, když máte chuť si dopřát. Připravte se na cestu chuťovými pohárky, která vás zavede k vrcholu dezertního blaženství!

Zdroj: Ajka Haukeová Rakovská

Ingredience:

Pro těsto:

  • 2 pláty listového těsta

Pro pudinkový krém:

  • 600 ml mléka
  • 2 vanilkové pudinky
  • 2 vanilkové cukry
  • 4 žloutky
  • 200 g změklého másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 1 lžíce rumu

Pro polevu:

  • 100 g moučkového cukru
  • 2 PL citronové šťávy
  • 1 PL rumu
  • 1 PL horké vody

Další:

  • Marmeláda (na potření)

Postup:

1) Pečte oba pláty listového těsta samostatně v předehřáté troubě na 200°C po dobu 15-20 minut a nechte vychladnout.

2) Uvařte žloutkový pudinkový krém z mléka, vanilkových pudinků, vanilkových cukrů a žloutků. Po vychladnutí přidejte do pudinku změklé máslo, moučkový cukr a rum. Vše smíchejte v mixéru do hladka.

3) Na první vychladlý plát těsta rovnoměrně nanesete pudinkový krém. Položte na něj druhý plát těsta a potřete vrchní stranu marmeládou. Řezy poté vložte do lednice na 2 hodiny k vychlazení.

4) Mezitím připravte polevu. V misce smíchejte moučkový cukr, citronovou šťávu, rum a horkou vodu do hladka, bez hrudek. Nechte polevu vychladnout. Poté vychladlé řezy potřete polevou a vložte zpět do lednice.


Doporučení:

Nechte řezy v lednici vychladit alespoň na další hodinu pro optimální konzistenci a chuť. Řezy podávejte chladné a užívejte si každý kousek!


Čtěte také: