Přinášíme vám recept na jednoduché, ale úžasně chutné zapečené brambory s česnekovým máslem, při jehož přípravě využijete ingredience, které máte pravděpodobně doma. Tento pokrm je dokonalým spojením křupavých brambor se zlatavou kůrkou a aromatickým bylinkovým máslem, které dodává každému soustu neodolatelnou chuť. Připravte si tyto zapečené brambory a užijte si jejich skvělou chuť při každé příležitosti!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené brambory s česnekovým máslem v troubě
Co budeme potřebovat:
- 6 brambory
- 40 g rozpuštěné máslo
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivový olej
- sůl – podle chuti
- oregano – podle chuti
Na zdobení a posypání:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Brambory vařte vcelku ve slupce v osolené vodě 15 až 20 minut na mírném ohni.
2. Do malé misky nalijte rozpuštěné máslo, přidejte nadrobno nakrájený česnek a přilijte olivový olej – dobře promíchejte.
3. Po uvaření brambory položte na plech vyložený pergamenem, přitlačte je a posypejte solí, oreganem a poté naneste česnekové máslo.
4. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 200 °C.
5. Podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!