Obložené bramboráčky s rajčaty, sýrem a zelenou cibulkou jsou skvělým řešením pro večerní posezení s přáteli nebo jako rychlá chuťovka k televizi. Jsou delikátní, lahodné a neskutečně křupavé! Takže neváhejte a pusťte se do přípravy!
Obložené bramboráčky
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 3 brambory
- 1 cibule
- 1 vejce
- sůl, italské bylinky, černý mletý pepř – podle chuti
- 2 lžíce mouky
Ostatní:
- olej – na smažení
- 1 velké rajče
- sýr – podle chuti
- zelená cibulka/pažitka – podle chuti
- červená mletá sladká paprika – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Nastrouhané brambory dejte do mísy a zalijte je vodou – opláchnete je.
2. Po opláchnutí je sceďte přes síto a přendejte do druhé velké mísy, pak vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte rozklepnuté vejce a dochuťte solí, italskými bylinkami a mletým černým pepřem – promíchejte a nakonec přisypejte mouku – důkladně promíchejte.
3. Připravte si pánev s rozehřátým olivovým olejem a lžící tvarujte bramborové bramboráčky – smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava.
4. Dále nakrájejte rajče na kolečka, nastrouhejte sýr na struhadle a nasekejte jarní zelenou cibulku anebo pažitku na drobno.
5. Pokud jsou již zlatavé posypejte je strouhaným sýrem, naaranžujte kolečka rajčat, ozdobte zelenou cibulkou a opět posypejte sýrem – smažte pod pokličkou, dokud se sýr nerozteče.
6. Obložené bramboráčky podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!