- Když se vrátíte domů pozdě večer, máte neskutečný hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na pečené brambory se smetanovými houbami v troubě. Jsou vynikající, křupavé, lahodné a neodolatelně chutné!
Pečené brambory se smetanovými houbami v troubě
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 3 velké brambory
Plnění:
- 500 g žampiony
- rostlinný olej – na smažení a pokapání
- 1 cibule
- 200 g zakysaná smetana
- 50 g vody
- sůl a černý mletý pepř – podle chuti
Máslová směs:
- 70 g měkké máslo
- 2 stroužky česneku
Ostatní:
- 60 g sýra – na posypání
- čerstvá petrželka – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Připravte jsi 3 velké brambory a každou bramboru zvlášť zabalte do alobalu a položte na plech vedle sebe.
2. Pečte v předehřáté troubě 50-60 minut při 200 °C.
3. Do pánve s mírně rozehřátým olejem vsypejte žampiony nakrájené na půlměsíčky – osmahněte je na středním ohni dohněda a pokapejte olejem, poté k nim přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a přilijte zakysanou smetanu, dochuťte solí a mletým černým pepřem – promíchejte a společně povařte.
4. Do malé misky dejte měkké máslo a přidejte prolisovaný česnek – promíchejte.
5. Zapečené brambory vyjměte z trouby, rozkrojte na polovinu s alobalem, potřete je máslovou směsí, osolte, pak na ně naneste náplň a posypejte strouhaným sýrem.
6. Pečte v troubě dalších 5-10 minut při 200 °C.
7. Na závěr je posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!