Vyzkoušejte letos perníkové linecké cukroví

Perníkové linecké cukroví je výborným spojením tradičních lineckých sušenek a vánočního perníku. Toto cukroví je ideální pro milovníky kořeněných chutí a je skvělým doplňkem k vánoční atmosféře.

Zdroj: instagram.com/klarka.moravcova/

Ingredience

  • 300g hladké mouky
  • 100g moučkového cukru
  • 200g másla
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička perníkového koření
  • 1 lžička skořice
  • Citronová kůra

Vyzkoušejte také

Postup přípravy

1) Příprava Těsta: Smíchejte mouku, moučkový a vanilkový cukr, perníkové koření, skořici a máslo do drobenky. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru a žloutky a vypracujte hladké těsto. Zabalte a nechte přes noc odpočinout v lednici.

2) Pečení: Rozdělte těsto na dvě části a každou vyválejte. Vykrajujte kolečka a pečte na 170°C asi 15 minut.

3) Slepení a Poleva: Nechte kolečka několik dní odležet. Poté je slepte džemem. Namáčejte v kakaovo-skořicové polevě (např. od Dr. Oetker).

Servírování a Skladování

Podávejte jako sladkou pochoutku k čaji nebo kávě. Skladujte v uzavřené nádobě, aby zůstala křehká.