Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečenou roládu z mletého masa plněná vejci, šunkou a sýrem. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečená roláda z mletého masa plněná vejci, šunkou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Směs mletého masa:
- 600 g mleté maso
- 1 vejce
- 5 g soli
- 3 g černý mletý pepř
- 100 g lisovaný sýr
- 100 g šunky
Ostatní:
- 2 l vody
- 6 vaječné bíly
- 2 žloutky
- 5 g soli
- 3 g černý mletý pepř
- 20 ml olivový olej – na pokapání
Jak budeme postupovat:
1. Mleté maso dejte do mísy, přidejte rozklepnuté vejce, dochuťte solí a mletým černým pepřem – promíchejte rukama.
2. Směs mletého masa rozprostřete pěkně doprostřed na alobal a na něj rozložte prolisovaný sýr a šunku.
3. Do hrnce na sporáku nalijte vodu – vařte na mírném ohni.
4. Do 2 pohárů dejte bílky a žloutky dejte do mísy, které vyšlehejte.
5. Oba poháry postavte do hrnce s vroucí vodou na sporáku, dokud se bílky neuvaří.
6. Připravte jsi prázdnou pet flašku a odřízněte její konce. Rozřízněte na 3/4 a srolujte do tenkého válečku, kterým do uvařených vaječných bílků udělejte důlek a vlijte do něj rozšlehané žloutky.
7. Potom je vraťte zpět do hrnce na sporáku s vroucí vodou a pokračujte ve vaření.
8. Po chvíli je vyndejte z pohárů a položte je na ingredience na obalu.
9. Následně srolujte rolády spolu s alobalem, zafixujte konce, poté položte na plech vyložený pečícím papírem a alobal odstraňte. Dochuťte solí, mletým černým pepřem a pokapejte olivovým olejem.
10. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.
11. Po upečení roládu můžete také podávat s oblíbeným dresinkem nebo salátem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!