Vánoce se nám rychle blíží a s nimi i tradiční pečení cukroví. Základem většiny druhů vánočního pečiva jsou krémy, které si snadno můžeme vytvořit v pohodlí domova. Cukroví se jimi slepuje i plní a má díky nim vynikající chuť. Připravili jsme pro vás podrobný návod, jak si doma připravit kávový krém do vánočního cukroví.
Plněné vánoční cukroví patří mezi nejoblíbenější druhy. Obvykle chutná všem a na vánočním stole vypadá opravdu božsky. Kvůli krému uvnitř má tendenci se rychle kazit, a proto doporučujeme skladovat v chladu a připravovat jen pár dní před konzumací.
TIP: Krém nechte v lednici ztuhnout a k plnění nejrůznějších druhů cukroví použijte nůž se širokou čepelí nebo zdobící sáček.
Recept na kávový krém do vánočního cukroví:
Co budeme potřebovat:
- 250 g másla
- 150 g cukru
- 125 ml silné kávy
- 1 lžíce hrubé mouky
Jak budeme postupovat:
1) Nejdříve kávu dáme do kastrůlku, přimícháme mouku a svaříme na kaši. Kaši odložíme a necháme vychladnout.
2) Dále utřeme máslo s cukrem do pěny.
3) Přidáme kávovou kaši, důkladně promícháme a můžeme se pustit do slepování cukroví.
Doporučujeme také vyzkoušet: Čokoládový krém do vánočního cukroví