Připravte si dokonalé mléčné řezy

Vítejte u dnešního receptu, ve kterém vám představíme dokonalé mléčné řezy s jednoduchou a rychlou přípravou, kde se kombinuje jemné kakaové těsto s lahodným krémem a čokoládovou polevou. Takže neváhejte a pusťte se do přípravy! Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost.

Připravte si dokonalé mléčné řezy
Zdroj: Annie Ka

Dokonalé mléčné řezy

 Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Těsto:

  • 4 vaječné bílky + 1/2 šálky cukru
  • 4 žloutky
  • 3/4 hrnku pšeničné mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Krém:

  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 šálky mléka
  • 250 g másla
  • 2 šálky sušeného mléka

Čokoládová poleva:

  • 90 g čokolády
  • 50 g másla

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Bílky dejte do mísy kuchyňského robotu – šlehejte, postupně přisypávejte cukr a pak přidejte žloutky – dále šlehejte.

Zdroj: Annie Ka

2. Do mísy nasypejte prosátou mouku, přisypejte prášek do pečiva a kakaový prášek – promíchejte a suché přísady nasypejte do předcházející směsí.

Zdroj: Annie Ka

3. Následně těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 28 x 26 cm.

Zdroj: Annie Ka

4. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C.

5. Po upečení těsto vyjměte z formy, odstraňte pečicí papír, rozkrojte na polovinu a 1/2 upečeného těsta vložte do formy vyložené fólií.

Zdroj: Annie Ka

6. Krém: Do malého hrnce nasypejte cukr, vanilkový cukr, přilijte mléko – vařte na mírném ohni.

7. Do mísy kuchyňského robotu dejte máslo – vyšlehejte ho do máslové pěny a postupně přilévejte uvařenou směs – pokračujte ve šlehání a nakonec přisypejte sušené mléko – šlehejte do pěkného tuhého krému.

Zdroj: Annie Ka
Zdroj: Annie Ka

8. Potom krém pěkně rozetřete na 1/2 těsto a přikryjte druhou polovinou těsta.

Zdroj: Annie Ka

9. Poleva: Do malého hrnce nalámejte čokoládu a přidejte máslo – vařte na mírném ohni, dokud se čokoláda a máslo nerozpustí.

Zdroj: Annie Ka
Zdroj: Annie Ka

10. Polevu pěkně rozetřete na vrchní část dort – nechejte trochu vychladnout a uložte na několik minut do lednice – podle potřeby a potom nakrájejte na řezy.

Zdroj: Annie Ka

11. Dokonalé mléčné řezy podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.

Připravte si dokonalé mléčné řezy
Zdroj: Annie Ka

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: