Netradiční bramborové karbanátky plněné mletým masem a zeleninou jsou skvělým způsobem, jak přinést do vaší kuchyně něco nového a vzrušujícího. Tyto karbanátky jsou ideální jako hlavní chod, příloha nebo dokonce jako občerstvení na párty. Připravte se na to, že se stanou novým oblíbeným pokrmem vaší rodiny!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborové karbanátky plněné mletým masem a zeleninou
Co budeme potřebovat:
- 8 bílých brambor
- 2 vejce
- 50 g mouky
- 20 g másla
- 400 g mletého masa (hovězí, vepřové, kuřecí, dle vaší preference)
- 1 velká cibule
- 1 mrkev
- 1 svazek zeleného kopru nebo petrželky
- sůl a pepř dle chuti
- olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Dejte je vařit do osolené vody a vařte, dokud nezměknou. Poté vypněte plamen, slijte vodu, přidejte k bramborám máslo, sůl a pepř a připravte z nich pyré. Do pyré přidejte rozšlehaná vejce, mouku a dobře promíchejte. Směs by neměla být příliš měkká.
2. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno, poté ji osmažte na dvou lžících oleje. Přidejte oloupanou a nastrouhanou mrkev a smažte 1-2 minuty na mírném ohni, dokud nezměkne, poté přidejte mleté maso, sůl a pepř a smažte, dokud maso nezezlátne. Po uvaření masa do něj přimíchejte nadrobno nasekaný kopr nebo petržel a nechte směs vychladnout.
3. Rukama poprášenýma moukou vytvarujte z bramborové směsi placku a do středu ní vložte lžíci mletého masa. Placku tvarujte do tvaru karbanátku, pečlivě uzavřete okraje a ihned ji smažte v rozpáleném oleji.
4. Karbanátky smažte z obou stran a poté je vyjměte a nechte okapat na savém papíře.
5. Podávejte teplé s hustým jogurtem nebo česnekovým dipem.
Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!