Netradiční bramborové karbanátky plněné mletým masem a zeleninou

Netradiční bramborové karbanátky plněné mletým masem a zeleninou jsou skvělým způsobem, jak přinést do vaší kuchyně něco nového a vzrušujícího. Tyto karbanátky jsou ideální jako hlavní chod, příloha nebo dokonce jako občerstvení na párty. Připravte se na to, že se stanou novým oblíbeným pokrmem vaší rodiny!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Netradiční bramborové karbanátky plněné mletým masem a zeleninou
Zdroj: gustoase.net

Bramborové karbanátky plněné mletým masem a zeleninou

Co budeme potřebovat:

  • 8 bílých brambor
  • 2 vejce
  • 50 g mouky
  • 20 g másla
  • 400 g mletého masa (hovězí, vepřové, kuřecí, dle vaší preference)
  • 1 velká cibule
  • 1 mrkev
  • 1 svazek zeleného kopru nebo petrželky
  • sůl a pepř dle chuti
  • olej na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky. Dejte je vařit do osolené vody a vařte, dokud nezměknou. Poté vypněte plamen, slijte vodu, přidejte k bramborám máslo, sůl a pepř a připravte z nich pyré. Do pyré přidejte rozšlehaná vejce, mouku a dobře promíchejte. Směs by neměla být příliš měkká.

2. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno, poté ji osmažte na dvou lžících oleje. Přidejte oloupanou a nastrouhanou mrkev a smažte 1-2 minuty na mírném ohni, dokud nezměkne, poté přidejte mleté maso, sůl a pepř a smažte, dokud maso nezezlátne. Po uvaření masa do něj přimíchejte nadrobno nasekaný kopr nebo petržel a nechte směs vychladnout.

3. Rukama poprášenýma moukou vytvarujte z bramborové směsi placku a do středu ní vložte lžíci mletého masa. Placku tvarujte do tvaru karbanátku, pečlivě uzavřete okraje a ihned ji smažte v rozpáleném oleji.

4. Karbanátky smažte z obou stran a poté je vyjměte a nechte okapat na savém papíře.

Netradiční bramborové karbanátky plněné mletým masem a zeleninou
Zdroj: gustoase.net

5. Podávejte teplé s hustým jogurtem nebo česnekovým dipem.

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!

Netradiční bramborové karbanátky plněné mletým masem a zeleninou
Zdroj: gustoase.net