Oblíbené recepty na pařížské tyčinky – vánoční cukroví

Receptů na vánoční cukroví není nikdy dost. V dnešním příspěvku Vám přinášíme skvělé recepty na pařížské tyčinky, které dokonale doplní každý sváteční stůl. Pochutná si na nich opravdu každý.

Připravte si lahodné pařížské tyčinky.

Recepty na pařížské tyčinky:

pařížské tyčinky
Zdroj: Ivana Václavková

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 60 g hrubé mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 g mletých ořechů
  • 2 vejce

Na krém:

  • 3 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • máslo


Jak budeme postupovat:

1) Pustíme se do přípravy těsta. Ingredience smícháme a důkladně vypracujeme těsto a necháme o odležet v chladu.

2) Z těsta vytvoříme malé válečky a z nich malé rohlíčky, které zploštíme. Položíme na pečící papír a dáme péct. Když se nafouknou, tak snížíme teplotu a necháme je dopéct.

3) Vejce, cukr a kakao vyšleháme nad parou a necháme zchladnout. Potí rozšleháme máslo s trochou cukru a po částech přidáme do krému.

4) Nakonec rohlíčky slepíme k sobě krémem a pokapeme čokoládovou polevou.

Doporučujeme také: Recept na vynikající karamelové dortíčky


Zdroj: Anička Veselá

Ingredience:

  • 280 g ořechů
  • 280 g moučkového cukru
  • 1 bílek
  • 1 bílek (na polevu)
  • 100 g moučkového cukru (na polevu)
  • Citronová šťáva (na polevu)

Postup:

1) Příprava těsta: V míse smíchejte ořechy, moučkový cukr a bílek. Dobře promíchejte, až vznikne jednotná hmotnost.

2) Výsledné těsto vyválejte na vále do požadované tloušťky.

3) Příprava polevy: Smíchejte bílek, 100 g moučkového cukru a několik kapek citronové šťávy do hladké polevy.

4) Potřete těsto připravenou polevou a nechte chvíli zaschnout.

5) Použijte ostrý nůž nebo radýlko, abyste těsto rozkrájeli na tyčinky.

6) Sušte v předehřáté troubě na 120°C, dokud tyčinky snadno neodloupnete od papíru. Dbejte na to, aby poleva zůstala krásně bílá.

Rakvičkové cukroví: Vánoční klenot pro milovníky jemných dobrot