Sušenky “Ořechové sněhové kuličky” – jednoduchý a chutný recept bez vajec, který se rozplývá v ústech. Připravte se na malou sladkou lahůdku, která vás okouzlí svou lehkostí a bohatou ořechovou chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenky “Ořechové sněhové kuličky”
Co budeme potřebovat:
- 1 hrnek ořechů (~ 115 g)
- 200 g měkkého másla při pokojové teplotě
- 1/3 hrnku cukru (~ 70 g)
- 1 lžička vanilkového extraktu (nebo vanilkový cukr)
- 2 hrnky mouky (~ 300 g)
- 1 špetka soli
- 1 hrnek moučkového cukru
Jak budeme postupovat:
1. Ořechy jemně nasekejte. Volitelně je můžete osmažit na suché pánvi.
2. Mixérem promíchejte měkké máslo, cukr a vanilkový extrakt, dokud nezískáte nadýchanou směs.
3. Přidejte 1 hrnek mouky a špetku soli, míchejte krátce, pak přidejte druhý hrnek mouky a znovu promíchejte.
4. Přidejte nasekané ořechy a míchejte špachtlí nebo vařečkou, protože těsto bude dost husté.
5. Vystelte plech pečicím papírem. Vezměte po jedné lžičce těsta a vytvarujte kuličky velikosti ořechu. My jsme použili zmrzlinovou lžíci s průměrem 4 cm. Nepřipravujte sušenky příliš velké, protože by se uvnitř nedopekly. Měli byste získat 30-40 kuliček.
6. Dejte plech do předehřáté trouby na 180 °C na 15-25 minut, v závislosti na velikosti sušenek. Spodní strana sušenek by měla být zlatavá. Pokud začnou na povrchu praskat, znamená to, že jste je pekli příliš dlouho.
7. Nechte sušenky chladnout asi 2 minuty, poté je obalte v moučkovém cukru, zatímco jsou ještě teplé. Jakmile vychladnou a cukr se vstřebá, můžete je ještě jednou obalit v moučkovém cukru nebo jednoduše před podáváním poprášit.
8. Sušenky se uchovávají dost dlouho v uzavřeném obalu.
Přejeme dobrou chuť v kruhu svých blízkých!