Rafaelo řezy s ananasem, které skvěle doplňují odpolední kávu

Připravte si nebesky lehké a svěží Rafaelo řezy s exotickým nádechem ananasu. Tento dezert kombinuje křehký piškotový základ s krémovou šlehačkou a kokosem, což vytváří dokonalou harmonii chutí a textur. Ideální jako slavnostní pochoutka pro každou příležitost!

Zdroj: Jana Jančíková

Ingredience:

Těsto:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krystalového cukru
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva
  • 2 velká vejce
  • 1 hrnek plnotučného mléka
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje

Posypka:

  • 1/2 hrnku moučkového cukru
  • 1 plný hrnek strouhaného kokosu
  • Kousky kompotovaného ananasu

Zalití:

  • 250 ml šlehačky (33 % tuku)

Příprava:

1) Ve velké míse vyšlehejte vejce s krystalovým cukrem do světlé a nadýchané pěny.

2) Postupně přidávejte olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko, a vše dobře promíchejte do hladkého těsta.

3) Připravte plech vymazaný máslem a posypaný kokosem.

4) Těsto nalijte na plech a posypte směsí moučkového cukru s kokosem. Rozložte po povrchu kousky ananasu.

5) Pečte v předehřáté troubě na 170-180 °C asi 25 minut, nebo dokud špejle vložená do těsta nevyjde čistá.

6) Ihned po dopečení horký koláč zalijte šlehačkou a nechte zchladnout.

Servírování:

Nakrájejte na řezy a podávejte jako dekadentní dezert, který potěší každého milovníka kokosových sladkostí.

https://primainspirace.cz/2023/11/04/testo-jen-vylijte-na-plech-pridejte-ovoce-a-smetanu-kremovy-broskvovy-dort/

Tipy:

  • Pro ještě intenzivnější chuť ananasu můžete použít čerstvý ananas namísto kompotovaného.
  • Rafaelo řezy můžete ozdobit čerstvým ovocem nebo dalším kokosem před podáváním.

Užijte si každý kousek těchto úchvatných řezů, které slibují gurmánský zážitek plný tropické svěžesti a kokosové bohatosti.