Legendární dort “Napoleon” trochu jinak – jednodušší, rychlejší a bez pečení!

Představujeme vám novou podobu legendárního dortu “Napoleon” – jednodušší, rychlejší a bez nutnosti péct! Tato variace na klasický recept vás okouzlí svou snadnou přípravou a bohatou chutí. Připravte se na exkluzivní dezertový zážitek, který si zamilujete!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

Legendární dort “Napoleon” trochu jinak

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 400 g mouky
  • 170 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 40 g kokosových vloček

Pro krém:

  • 500 ml vařeného a vychlazeného mléka
  • 2 velká nebo 3 středně velká vajíčka
  • 100 g cukru
  • 30 g kukuřičného škrobu (2 vrchovaté lžíce) – můžete ho nahradit bramborovým škrobem nebo moukou
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 30 g másla

Na ozdobu:

  • tabulka mléčné čokolády

Jak budeme postupovat:

1. Připravte krém: rozklepněte vajíčka do hrnce s tlustým dnem. Přidejte moučkový cukr, vanilkový cukr a kukuřičný škrob. Vše dobře promíchejte metličkou, dokud nedosáhnete hladkého těsta.

2. Přidejte studené mléko. Zamíchejte.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Hrnec postavte na malý oheň a za stálého míchání vařte obsah, dokud se začne zahušťovat. Jakmile uvidíte první vařící bubliny, sundejte hrnec z ohně.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Přidejte máslo do vzniklého krému. Míchejte metličkou, dokud se úplně nerozpustí a nevstřebá.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Nechte krém vychladnout na pokojovou teplotu a občas ho zamíchejte, abyste zabránili vyschnutí povrchu.

Vařený krém pro tento dort nemusí být velmi hustý. Tak snáze pronikne do těsta.

6. Připravte těsto: prosetou mouku vložte do hluboké mísy. Pravidelně do ní namáčejte velmi studené máslo (jen z mrazničky) a přejeďte přes střední nebo velké struhadlo.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Přidejte moučkový cukr a vanilkový cukr. Všechny ingredience rychle promícháme rukama, jemně je potřeme prsty, aby v cestě nebyly velké hrudky.

8. Rozmístěte těsto v horké pánvi a dejte ji na mírný až střední oheň. Za občasného míchání opečte, dokud nezezlátne, dbejte na to, aby těsto nepřipálilo.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu
Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Sundejte pánvi z ohně a nechte těsto vychladnout. Občas ho míchejte, aby se rovnoměrně ochladilo.

10. Když je těsto stále teplé, přidejte do něj kokosové vločky. Zamíchejte.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Sestavení dortu: dno a stěny pekáčku vyložte pečicím papírem (my jsme použili formu o průměru 22 cm). Aby se papír dobře držel na stěnách formy, předtím ji potřete trochou oleje.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Na dno formy rovnoměrně rozprostřete čtvrtinu krému.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu
Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Na první vrstvu krému rovnoměrně rozložte 1/3 těsta.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

14. Pokračujte v střídání těchto vrstev, dokud nedojdete ke všem ingrediencím.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

15. Čokoládu nasekejte na drobno.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

16. Posypte povrch dortu strouhanou čokoládou.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

17. Dort nechte asi 2 hodiny vstřebat při pokojové teplotě. Poté ho dejte na 6-7 hodin nebo přes noc do lednice.

18. Potom vyjměte dort z formy a opatrně ho přesuňte na talíř a sundejte pečicí papír z povrchu.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

19. Dort naporcujte a podávejte.

Legendární dort Napoleon trochu jinak - jednodušší, rychlejší a bez pečení!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť s vašimi blízkými!