Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na domácí smažené nudle s kuřecím masem. Jejich příprava je velice snadná a zvládne to úplně každý i začátečník v kuchyni!
Domácí smažené nudle s kuřecím masem
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 kg čínské nudle
Zelenina:
- 3 listy čínské zelí
- 1 cibule
- 1 mrkev
- nať z jarní cibulky – podle chuti
Ostatní:
- 1 kuřecí prso
- stroužek česneku
- kousek zázvoru
- černý mletý pepř – podle chuti
- sójová omáčka světlá – podle chuti
- 2 lžičky solamylu
- 3 vejce
- sůl – podle chuti
- mletý černý pepř – podle chuti
Omáčka:
- 1 dl vody
- 1 lžíce houbové sójové omáčky
- 1 lžíce světlé sójové omáčky
- 4 lžíce ústřicové omáčky
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte zelí na proužky, cibuli jemně, mrkev a jarní cibulku na jemné proužky.
2. Kuřecí prso nakrájejte na kousky, pak je přendejte do mísy a přidejte nastrouhaný česnek se zázvorem, poté dochuťte černým mletým pepřem, sójovou omáčkou světlou a solamylem – dobře promíchejte.
3. Do malé misky nalijte vodu, přilijte houbovou sójovou omáčku, světlou sójovou omáčku, ústřicovou omáčku – dobře promíchejte.
4. Do pánve si rozklepněte vejce – smažte ho na mírném ohni, dochuťte solí a černým mletým pepřem.
5. Na stejnou pánev dejte okořeněné kuřecí kousky – smažte je dozlatova a po usmažení je přendejte na talíř.
6. Potom do pánve vsypejte jemně nakrájenou cibuli, mrkev a čínké zelí – společně osmahněte na mírném ohni a poté přendejte na talíř.
7. Následně do pánve vsypejte uvařené nudle al dente, které uvařte podle návodu na obale – trochu je smažte na mírném ohni, pak k nim přidejte smažené vejce a nakonec smažené kuřečí kousky se zeleninou – důkladně promíchejte a smažte na ohni.
8. Po usmažení je podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!