Rychlá roláda z bílků s kávovým krémem

Chcete zaujmout svými kulinářskými dovednostmi? Připravte si rychlou roládu z bílků s nádechem luxusu díky kávovému krému. Roláda je nadýchaná, jemná a v kombinaci s kávovým krémem prostě neodolatelná.

Zdroj: Milena Večeřová

Co budeme potřebovat:

Pro roládu:

  • Bílky: 26 dkg
  • Krupicový cukr: 17 dkg
  • Hladká mouka: 7 dkg
  • Mleté ořechy: 7 dkg
  • Moučkový cukr: na posypání

Pro kávový krém:

  • Šlehačka
  • Vanilkový pudink (za studena)
  • Silná káva: dle chuti

Postup přípravy:

1) Bílky pečlivě ušleháme s krupicovým cukrem, dokud nevznikne tuhý sníh.

2) Opatrně vmícháme hladkou mouku a mleté ořechy.

3) Směs rozetřeme na pečící papír, posypeme moučkovým cukrem a pečeme krátce na 200°C, aby roláda zůstala pružná a nevysušila se.

4) Ihned po vyndání z trouby překlopíme roládu na čistý pečící papír a odstraníme horní vrstvu papíru.

5) Pro kávový krém smícháme šlehačku, vanilkový pudink za studena a přidáme silnou kávu dle chuti. Vše ušleháme do krémové konzistence.

6) Krémem potřeme upečenou roládu a pečlivě ji stočíme.

Vyzkoušejte také – Šneci s jablečnou náplní a polevou

Nasládlé bílkové těsto doplněné kávovým krémem je kombinací, která okouzlí každého milovníka dezertů. Užijte si tento gurmánský zážitek!