Vánoční ježci – sváteční cukroví, které potěší malé i velké. Tento recept si určitě zamilujete, protože jsou nejen krásné, ale také velmi chutné. Vaše děti s nimi budou velmi spokojené a vy také. Neváhejte a ihned se pusťte do pečení!
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 100 g moučkového cukru
- 200 g studeného másla
- 300 g hladké mouky
- 1 vejce
- 1 šálek vanilkového cukru
Zdobení:
- 150 g čokolády
- 1 lžíce másla
- strouhaný kokos – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy odvažte a prosejte mouku, moučkový cukr a přidejte vanilku.
2. Do suchých ingrediencí rozklepněte celé vejce a přidejte máslo nakrájené na kostičky.
3. Rukama vytvarujte celý bochník těsta, který zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do chladničky.
4. Vezměte si do dlaní kousek těsta a vytvarujte z něj kouli (o průměru asi 4 cm), kterou pak zpracujte do tvaru hrušky rozříznuté na polovinu.
5. Ježky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 10 až 13 minut.
6. Ježky nechte zcela vychladnout a mezitím si připravte polevu rozpuštěním čokolády a másla.
7. Pomocí štětce potřete hustou polevou horní část širší části ježků a ihned ji obalte ve strouhaném kokosu.
8. Nakonec tenkým štětcem vytvořte oči a nosní kužel ze zbývající polevy.
9. Podávejte je s láskou a skvělou chutí.