Milujete hovězí steaky? Toužíte po jednoduché, ale přesto ohromující omáčce, která zvýrazní bohatou chuť masa? Máme pro vás recept na steak s hořčicovo-smetanovou omáčkou, který se skládá pouze z tří základních ingrediencí! Tato jednoduchá, ale nesmírně chutná kombinace udělá z vašeho steaku skutečný gastronomický zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hovězí steak se smetanovo-hořčicovou omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 2 hovězí steaky ze svíčkovice
- 5 lžic šlehačkové smetany
- 3 lžíce petrželky (nasekané)
- 1 lžice hořčice (se semínky)
- 1 lžice másla
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
Jak budeme postupovat:
1. Steaky osušte, opepřete a osolte z obou stran.
2. Troubu předehřejte na 220 °C.
3. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Steaky osmažte z jedné strany, dokud hezky nezhnědnou, asi 3 minuty.
4. Steaky přesuňte na pečicí plech vyložený alobalovou fólií s opečenou stranou nahoru. Každý steak potřete přibližně 1/2 lžičky hořčice (zbytek si ponechejte na omáčku) a posypte petrželkou.
5. Přesuňte do trouby a pečte asi 8 minut (dokud vnitřní teplota není alespoň 63 °C).
6. Pánev vraťte na střední oheň. Přidejte smetanu a zbývající hořčici, vařte za stálého míchání, dokud omáčka nezhoustne, asi 2-3 minuty. Odstraňte z tepla, osolte a opepřete, vmíchejte máslo.
7. Nalijte omáčku na talíř, položte na ni steak a podávejte.
Dobrou chuť! 🙂