Pokud se ocitáte v závodě s časem, ale toužíte po výtečné večeři plné chutí, máme pro vás řešení! Dnes vám představíme rychlý a výborný recept na šťavnatou vepřovou krkovičku, kterou zapečeme s bramborami, rajčaty a lahodným sýrem. Tento pokrm je dokonalým způsobem, jak si dopřát lahodnou večeři, aniž byste museli ztrácet cenný čas.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová krkovička zapékaná s bramborami, rajčaty a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg masa (my jsme použili krkovici)
- 1 kg brambor
- 4 velké cibule
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 100 g sýra
- 4 lžíce majonézy
- 1 lžička uzené papriky (nebo obyčejné)
- sůl, černý mletý pepř – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- 1 lžíce oleje – pro vymazání formy
- petrželka – k podávání
Jak budeme postupovat:
1. Nařízněte vepřový krk na plátky o tloušťce přibližně 1 cm. Naklepejte je po obou stranách. Poté je osolte, opepřete a posypejte česnekem tak, aby byly rovnoměrně pokryty ze všech stran.
2. Nechte maso marinovat, zatímco připravujete zbývající ingredience.
3. Oloupejte brambory a nakrájejte je na poměrně tenké půlkruhy. Dejte je do hluboké mísy. Osolte je, opepřete, posypejte česnekem, uzenou paprikou a zakápněte lžící majonézy.
4. Cibuli nakrájejte na tenké půlkruhy.
5. Rajčata nakrájejte na půlkruhy a papriku na krátké tenké proužky.
6. Sestavte jídlo: vymažte hlubokou formu olejem a rozetřete na dně polovinu cibule.
7. Na první vrstvu cibule položte brambory a na ně pak plátky masa.
8. Na kusy masa rozprostřete druhou polovinu cibule.
9. Na povrch cibule umístěte plátky rajčat a nakonec na ně nasypte proužky papriky.
10. Pokryjte formu alobalem a vložte ji do předehřáté trouby na 180 °C. Pečte maso a zeleninu po dobu 60 minut.
11. Poté vyjměte formu z trouby a odstraňte alobal. Posypte jídlo nastrouhaným sýrem a pečte dalších 5 minut.
Dobrou chuť!