Ochutnejte tento lahodný a měkký jablkový koláč, kde kombinace čerstvých jablek a bohatého pudinkového krému vytváří dokonalý harmonický zážitek.
Ingredience:
Těsto:
- 4 žloutky
- 4 bílky (sníh)
- 200g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1dcl teplé vody
- 1dcl oleje
- 200g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- Špetka soli
- 1 lžíce kakaa
Náplň:
- Nastrouhaná jablka
- Skořicový cukr
Krém:
- 4dcl vody
- 1,5 vanilkového pudinku (může kombinovat s kakaovým nebo karamelovým)
- 250g másla
- 100g cukru
- (alternativně: mascarpone pro lehčí variantu)
Postup:
1) Příprava těsta: Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte teplou vodu a olej. Vmíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přidejte bílky vyšlehané do sněhu.
2) Skládání koláče: Na plech s pečícím papírem, namazaným olejem, rozprostřete nastrouhaná jablka. Posypte skořicovým cukrem. Z těsta si odpojte část a vmíchejte do ní kakao. Následně zalejte jablka nejprve bílým těstem a poté hnědým těstem s kakaem.
3) Pečení: Koláč pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 25 minut. Nechejte vychladit.
4) Příprava krému: Uvařte pudink ve vodě dle návodu na balení. Nechte vychladit. Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně vmíchejte vychladlý pudink do směsi.
5) Dokončení: Koláč převraťte na druhý plech, odstraňte pečící papír a potřete pudinkovým krémem. Na závěr posypte kakaem, grankem nebo čokoládou. Nechte v chladu pro nejlepší chutě!
https://primainspirace.cz/2023/10/23/7-rychlych-a-sladkych-receptu-z-listoveho-testa/
Dobrou chuť!