Obrácený jablkový koláč s pudinkovým krémem

Ochutnejte tento lahodný a měkký jablkový koláč, kde kombinace čerstvých jablek a bohatého pudinkového krému vytváří dokonalý harmonický zážitek.

Zdroj: Marcela Marci

Ingredience:

Těsto:

  • 4 žloutky
  • 4 bílky (sníh)
  • 200g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1dcl teplé vody
  • 1dcl oleje
  • 200g hladké mouky
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • Špetka soli
  • 1 lžíce kakaa

Náplň:

  • Nastrouhaná jablka
  • Skořicový cukr

Krém:

  • 4dcl vody
  • 1,5 vanilkového pudinku (může kombinovat s kakaovým nebo karamelovým)
  • 250g másla
  • 100g cukru
  • (alternativně: mascarpone pro lehčí variantu)

Postup:

1) Příprava těsta: Žloutky vyšlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte teplou vodu a olej. Vmíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Nakonec opatrně přidejte bílky vyšlehané do sněhu.

2) Skládání koláče: Na plech s pečícím papírem, namazaným olejem, rozprostřete nastrouhaná jablka. Posypte skořicovým cukrem. Z těsta si odpojte část a vmíchejte do ní kakao. Následně zalejte jablka nejprve bílým těstem a poté hnědým těstem s kakaem.

3) Pečení: Koláč pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 25 minut. Nechejte vychladit.

4) Příprava krému: Uvařte pudink ve vodě dle návodu na balení. Nechte vychladit. Máslo vyšlehejte s cukrem a postupně vmíchejte vychladlý pudink do směsi.

5) Dokončení: Koláč převraťte na druhý plech, odstraňte pečící papír a potřete pudinkovým krémem. Na závěr posypte kakaem, grankem nebo čokoládou. Nechte v chladu pro nejlepší chutě!

https://primainspirace.cz/2023/10/23/7-rychlych-a-sladkych-receptu-z-listoveho-testa/

Dobrou chuť!