Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za skvělý zákusek, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit rychlý a snadný pěnový zákusek. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Rychlý a snadný pěnový zákusek
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Těsto:
- 7 žloutků
- 10 dkg cukru
- 1 balíček vanilkový cukr
- 11 lžic studené vody
- 2 lžíce olej – na vaření
- 5 lžic hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaového prášku
Krém:
- 3 balíčky vanilkový pudinkový prášek
- 8 dl mléka
- 15 dkg cukru
- 5 dkg margarínu Rama
Domácí šlehačka:
- 7 vaječných bílků
- špetka soli
Zdobení a posypání:
- 1 plechovka smetany ke šlehání
- čokoláda – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Jako první si připravte krémové těsto: Za tímto účelem vyšlehejte žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, poté přilijte po troškách studenou vodu a olej na vaření.
2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaovým práškem, poté vmíchejte do předchozích ingrediencí – promíchejte a vypracujte těsto.
3. Plech o rozměrech 30 x 32 cm vyložte pečicím papírem a poté do něj nalijte těsto.
4. Pečte v předehřáté troubě 15-20 minut při 180 °C a po upečení
5. Zatímco těsto vychladne, připravte si krém: K tomu svařte vanilkový pudinkový prášek v mléce s cukrem a když je hotový pak přidejte margarín.
6. Domácí šlehačka: Následně vyšlehejte bílky se špetkou soli do tuha a přidejte do teplého, ale ne horkého pudinku – promíchejte a vytvoříte krém.
7. Hotový vychladlý krém rovnoměrně rozetřete na vychladlé těsto.
8. Vyšlehejte smetanu ke šlehání do krásné bíle pěny a rozetřete ji na krém, poté ozdobte čokoládovými lupínky.
9. Podávejte ji s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!