Kávové řezy se zakysanou smetanou a čokoládovou polevou

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kávové řezy se zakysanou smetanou a čokoládovou polevou. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutných kávových řezů ocení všichni. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.

Kávové řezy se zakysanou smetanou a čokoládovou polevou
Zdroj: receptkamra.hu

Kávové řezy se zakysanou smetanou a čokoládovou polevou

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Těsto:

  • 6 vajec + 120 g moučkového cukru
  • 3 lžíce instantní kávy + 8 lžic horké vody
  • 120 g hladké mouky
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 2 lžíce oleje

Krém:

  • 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
  • 6 dl mléka
  • 3 lžíce moučkový cukr
  • 200 g měkké máslo
  • 2 lžíce rumu
  • 100 g zakysané smetany

Poleva:

  • 350 ml smetana ke šlehání
  • 100 g čokolády

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: V míse vyšlehejte rozklepnuté vejce s moučkovým cukrem do pěny, pak přilijte kávu smíchanou s horkou vodou – šlehejte do pěny.

2. Do mouky vmíchejte prášek do pečiva a kakaový prášek a poté po malých dávkách střídavě s olejem přidávejte do vyšlehané vaječné směsi – vypracujte těsto.

3. Následně vyložte plech o rozměrech 32 x 30 cm pečicím papírem a nalijte do něho hotové vypracované těsto.

4. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při 180 °C a po upečení ho nechejte vychladnout.

5. Krém: Pudinkový prášek smíchejte s mlékem a moučkovým cukrem – pak uvařte hustý pudink, který po uvařený nechejte vychladnout.

6. Měkké máslo vyšlehejte s rumem a kávovým práškem do pěny, pak po malých dávkách přidávejte do vychladlého pudinku, dále ještě přidejte zakysanou smetanu a vypracujte krémovou konzistenci.

7. Vychladlé těsto potřete krémem a na krém rozetřete šlehačku s rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládou.

8. Podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Kávové řezy se zakysanou smetanou a čokoládovou polevou
Zdroj: receptkamra.hu

Přátelé přejeme Vám dobrou  chuť!