Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kávové řezy se zakysanou smetanou a čokoládovou polevou. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutných kávových řezů ocení všichni. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Kávové řezy se zakysanou smetanou a čokoládovou polevou
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Těsto:
- 6 vajec + 120 g moučkového cukru
- 3 lžíce instantní kávy + 8 lžic horké vody
- 120 g hladké mouky
- 1 balíček prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaového prášku
- 2 lžíce oleje
Krém:
- 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
- 6 dl mléka
- 3 lžíce moučkový cukr
- 200 g měkké máslo
- 2 lžíce rumu
- 100 g zakysané smetany
Poleva:
- 350 ml smetana ke šlehání
- 100 g čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: V míse vyšlehejte rozklepnuté vejce s moučkovým cukrem do pěny, pak přilijte kávu smíchanou s horkou vodou – šlehejte do pěny.
2. Do mouky vmíchejte prášek do pečiva a kakaový prášek a poté po malých dávkách střídavě s olejem přidávejte do vyšlehané vaječné směsi – vypracujte těsto.
3. Následně vyložte plech o rozměrech 32 x 30 cm pečicím papírem a nalijte do něho hotové vypracované těsto.
4. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při 180 °C a po upečení ho nechejte vychladnout.
5. Krém: Pudinkový prášek smíchejte s mlékem a moučkovým cukrem – pak uvařte hustý pudink, který po uvařený nechejte vychladnout.
6. Měkké máslo vyšlehejte s rumem a kávovým práškem do pěny, pak po malých dávkách přidávejte do vychladlého pudinku, dále ještě přidejte zakysanou smetanu a vypracujte krémovou konzistenci.
7. Vychladlé těsto potřete krémem a na krém rozetřete šlehačku s rozpuštěnou a mírně vychladlou čokoládou.
8. Podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!