Sháníte skvělý a jednoduchý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu a přátelé? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na zapečený řízek s bramborami. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Vynikající zapečený řízek
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 kg brambor
- sádlo – na smažení
- 4 střední cibule červená/bílá
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
Ostatní:
- sádlo, olej – na smažení
- 7 žampionů
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
Směs:
- 150 g sýru Gran Moravia
- olivový olej – podle potřeby
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- sušený česnek – podle chuti
- sušená petrželová nať – podle chuti
Další:
- 4 kuřecí stehenní řízky
- směs koření – na kuře
- kečup – podle chuti
- sýr Niva – podle chuti
- 2 mozzarelly – podle chuti
Na obalování:
- polohrubá mouka – podle potřeby
- 2 vejce
- strouhanka Panko – podle potřeby
Jak budeme postupovat:
1. Očištěné brambory překrojte na polovinu a uvařte v osolené vodě na mírném ohni, pak je po uvaření slijte a propláchněte vodou.
2. Na pánev se sádlem vsypejte jemně nakrájenou červenou a bílou cibuli, okořeňte solí, černým mletým pepřem a sušeným česnekem – promíchejte, osmažte na středním ohni a po osmažení přendejte do mísy.
3. Do stejné pánve znovu dejte sádlo, nalijte olej a vsypejte žampiony nakrájené na půlměsíčky, které okořeňte solí, černým mletým pepřem a sušeným česnekem.
4. Nastrouhejte sýr do mísy a vezměte polovinu, do které nalijte olivový olej, promíchejte a okořeňte černým pepřem a sušeným česnekem.
5. Směs rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a položte na něj vedle sebe uvařené brambory, které také potřete směsí, také je okořeňte černý mletým pepřem a posypte druhou polovinou strouhaného sýra.
6. Pečte v předehřáté troubě 30-40 minut při 200 °C.
7. Kuřecí stehna naporcujte, přikryjte alobalem a z jedné strany vyklepejte, dochuťte směsí koření na kuře.
8. Následně vykostěné je obalte v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance – smažte je na mírném ohni se sádlem a olejem dozlatova a dokřupava.
9. Po usmažení je položte na plech vyložený pergamenem, rozložte na ně osmaženou cibuli, pokapejte kečupem, rozdrobte sýr niva, rozprostřete na něj smažené žampiony, pak navrch naaranžujte sýr mozzarella a posypejte ještě strouhaným sýrem.
10. Pečte asi 10-15 minut při 200 °C, podle potřeby.
11. Po upečení je podávejte s opečenými bramborami a hlavně s láskou a velkou chutí.
PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!