Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající jablečný řez. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým pekařem či pekařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Se šálkem horkého čaje si budete cítit jako na obláčku.
Vynikající jablečný řez
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Těsto:
- 5 žloutky
- 20 dkg moučkový cukru
- 1 dl slunečnicový olej
- 1 dl vody
- 1 balíček prášek do pečiva
- 20 dkg hladké mouky
- 4 lžíce neslazeného kakaového prášku
Jablíčka:
- 7 jablek
- 10 g mleté skořice
- 1 balíček vanilkový cukr
Krém:
- 2 sáčky vanilkový pudinkový prášek
- 5 dl mléka
- 20 dkg cukru – granulovaný
- 20 dkg margarínu
Ostatní:
- máslo – na vymazání plechu
Na posypání:
- kakaový prášek
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem, olejem a vodou do pěny, pak přisypejte prášek do pečiva s moukou a nakonec opatrně vmíchejte tuhou pěnu ze žloutek.
2. Jablíčka: Plech na pečení vyložte alobalem, vymažte ho máslem, pak na dno položte na tenké plátky nakrájená oloupaná jablka, pak posypejte skořicí a vanilkovým cukrem podle chuti.
3. Následně na jablíčka nalijte 1/2 těsta, pak do zbylého těsta přidejte 2-3 lžíce pocukrovaného kakaa – dobře promíchejte a nalijte na obyčejné těsto.
4. Pomocí lžíce trochu spojte dvoubarevné těsto k sobě, tím při pečení bude mramorové.
5. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C, podle potřeby a po upečení ho nechejte vychladnout.
6. Krém: Mezitím uvařte pudinkový prášek s mlékem, cukrem a po vychladnutí smíchejte, vyšlehejte s margarínem do krémové konzistence.
7. Vychladlé těsto vyjměte z formy, polovinu jablek potřete pudinkem a povrch posypejte kakaovým práškem.
8. Podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!