Chutná vám asijská kuchyně? Připravte si tento skvělý a jednoduchý recept na kuřecí Kung Pao, který je plný chutí a zároveň rychle hotový. Toto pikantní kuře s krásně křupavou zeleninou a buráky je dokonalé k obědu či večeři.
Ingredience:
- Kuřecí maso, nakrájené na kousky
- Sojová omáčka
- Lžíce solamylu
- Pórek
- Paprika
- Bílé zelí
- Sušené černé houby (nabobtnané ve vodě)
- Sušené chilli
- Buráky (ořechy)
Domácí smažené nudle po čínsku
Příprava:
1) Marináda: Kuřecí maso naložte do sojové omáčky a přidejte lžíci solamylu. Nechte chvíli odstát.
2) Příprava zeleniny: Nakrájejte pórek na nudličky, papriku, bílé zelí a namočené černé houby.
3) Opékání masa: Na pánvi zprudka opečte kuřecí maso, přidejte trochu sušeného chilli a opékajte asi 5 minut.
4) Přidání zeleniny: K masu přidejte připravenou zeleninu a buráky. Zakápněte trochou sojovky a opečte ještě další dvě minuty.
5) Podávání: Podávejte s vařenou rýží.
Závěr:
Toto kuřecí Kung Pao je dokonalým jídlem pro milovníky asijských chutí. Je rychlé, jednoduché a chutné. Užijte si pikantní chuť kuřete v kombinaci s křupavou zeleninou!
Kuřecí řízečky obalené v zakysané smetaně, česneku a cibulce