Kuřecí Kung Pao s rýží – rychlý tip na skvělý oběd

Chutná vám asijská kuchyně? Připravte si tento skvělý a jednoduchý recept na kuřecí Kung Pao, který je plný chutí a zároveň rychle hotový. Toto pikantní kuře s krásně křupavou zeleninou a buráky je dokonalé k obědu či večeři.

Zdroj: Jarunka Heift

Ingredience:

  • Kuřecí maso, nakrájené na kousky
  • Sojová omáčka
  • Lžíce solamylu
  • Pórek
  • Paprika
  • Bílé zelí
  • Sušené černé houby (nabobtnané ve vodě)
  • Sušené chilli
  • Buráky (ořechy)

Domácí smažené nudle po čínsku

Příprava:

1) Marináda: Kuřecí maso naložte do sojové omáčky a přidejte lžíci solamylu. Nechte chvíli odstát.

2) Příprava zeleniny: Nakrájejte pórek na nudličky, papriku, bílé zelí a namočené černé houby.

3) Opékání masa: Na pánvi zprudka opečte kuřecí maso, přidejte trochu sušeného chilli a opékajte asi 5 minut.

4) Přidání zeleniny: K masu přidejte připravenou zeleninu a buráky. Zakápněte trochou sojovky a opečte ještě další dvě minuty.

5) Podávání: Podávejte s vařenou rýží.

Závěr:

Toto kuřecí Kung Pao je dokonalým jídlem pro milovníky asijských chutí. Je rychlé, jednoduché a chutné. Užijte si pikantní chuť kuřete v kombinaci s křupavou zeleninou!

Kuřecí řízečky obalené v zakysané smetaně, česneku a cibulce