Ježci – vánoční cukroví

Vánoce se nezadržitelně blíží a s adventem přichází i období pečení vánočního cukroví. V dnešním článku se podíváme, jak si připravit ježky podle Dani Elle.

ježci – vánoční cukroví
Zdroj: Dani Elle

Co budeme potřebovat:

  • 350 g hladké mouky
  • 50 g cukru krupice (já nahrazuji třtinovým)
  • 200 g másla
  • jedno vejce

Co budeme potřebovat:

1) Zaděláme těsto, necháme odpočinout chvilku v lednici…

2) Ježečky tvoříme tak, že naplníme kuličku mandlí, anebo jiným ořechem, pak vytvarujeme čumáček…

3) Pečeme na 170 stupňů zhruba 30 minut…

4) Upečené ježečky máčíme v rozpuštěné hořké čokoládě s máslem… následně obalujeme v kokosu…

5) Oči a čumáček zdobíme špejlí

DOPORUČUJEME: Pařížské tyčinky

Přejeme Vám dobrou chuť.