Tato hnízda z mletého masa s vaječnou a sýrovou náplní budou skvělým a velmi chutným pokrmem pro každou slavnostní večeři nebo běžný večírek a mohou být skvělou alternativou k běžným dušeným pokrmům.
Co budeme potřebovat:
- 600 g mletého masa (podle vlastního výběru)
- několik krajíců chleba a mléko
- 1 cibule
- 4 vařená vejce
- 100 g sýra
- sůl, mletý černý pepř a další koření (podle chuti)
Na omáčku:
- půl lžičky hořčice
- 1 žloutek
- 4 lžíce slunečnicového rostlinného oleje
- sůl (podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Namočte chléb do mléka a poté ho rozmačkejte vidličkou.
2. Mleté maso osolte, okořeňte mletým černým pepřem a oblíbeným kořením. Nasaďte si rukavice a rukama dobře promíchejte.
3. Příprava omáčky: všechny ingredience smíchejte v nádobě stěrkou nebo vidličkou. Měli byste získat homogenní složení.
Tip: Použijte jakýkoli druh hořčice kromě zrnité. Omáčku můžete také nahradit běžnou majonézou nebo kečupem.
4. Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj mleté maso ve tvaru kulatých placiček.
5. Navrch přidejte cibuli nakrájenou na tenká půlkolečka, potřete ji omáčkou a položte na ni několik plátků natvrdo uvařených vajec.
6. Hnízda posypeme sýrem daným velkým struhadlem.
7. Pečte v troubě 30-40 minut při 200°C.
8. Hnízda z mletého masa jsou velmi měkké a šťavnaté. Pokud chcete, můžete je doplnit smaženými žampiony. Před podáváním posypte nadrobno nakrájenou zelení.