Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za slanou chuťovku, je pro vás tento dnešní recept na klobásové copánky, tím pravým. Ukážeme si, jak si je snadno připravit. Zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka a uvidíte jak velmi jim aj vám bude chutnat! Chuťovka na stůl stvořená pro Vás!
Klobásové copánky
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu klobásových copánku:
Těsto:
- 65 dkg hladké mouky
- 1 dl vlažného mléka a 1 lžíce cukru
- 5 dkg droždí
- sůl – podle chuti
- 2 dl vlažného mléka
- 1 vejce
- 1 dl oleje – na vaření
Ostatní:
- 2-3 klobásky – podle chuti
- 1 vejce/žloutek – na potíraní
- kečup – podle chuti
- strouhaný sýr – na posypání
Jak budeme postupovat:
Způsob přípravy klobásových copánku:
1. Do mísy jsi nasypejte mouku a udělejte důlek z 1 dl mléka a 1 lžíce cukru, poté vsypejte droždí, přidejte sůl, zbytek vlažného mléka a rozklepnuté vejce – dobře promíchejte a pomalu přilévejte olej – vypracujte těsto.
2. Na pomoučené desce rozdělte těsto na 12 stejných dílů, každý díl pak postupně rozválejte na 3 části a začněte plést jako cop a podle chuti do něj vkládejte zakroužkované klobásky.
3. Následně je položte na plech vyložený pečicím papírem, vršek potřete rozšlehaným vejcem/žloutkem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud pěkně nezezlátnou.
4. Po upečení je potřete kečupem, posypejte strouhaným sýrem a na pár minut je vraťte zpět do trouby!
5. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!