Klobásové copánky

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za slanou chuťovku, je pro vás tento dnešní recept na klobásové copánky, tím pravým. Ukážeme si, jak si je snadno připravit. Zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka a uvidíte jak velmi jim aj vám bude chutnat! Chuťovka na stůl stvořená pro Vás!

Klobásové copánky
Zdroj: kozossegireceptek.com

Klobásové copánky

Co budeme potřebovat:

Ingredience na přípravu klobásových copánku:

Těsto:

  • 65 dkg hladké mouky
  • 1 dl vlažného mléka a 1 lžíce cukru
  • 5 dkg droždí
  • sůl – podle chuti
  • 2 dl vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 1 dl oleje – na vaření

Ostatní:

  • 2-3 klobásky – podle chuti
  • 1 vejce/žloutek – na potíraní
  • kečup – podle chuti
  • strouhaný sýr – na posypání

Jak budeme postupovat:

Způsob přípravy klobásových copánku:

1. Do mísy jsi nasypejte mouku a udělejte důlek z 1 dl mléka a 1 lžíce cukru, poté vsypejte droždí, přidejte sůl, zbytek vlažného mléka a rozklepnuté vejce – dobře promíchejte a pomalu přilévejte olej – vypracujte těsto.

2. Na pomoučené desce rozdělte těsto na 12 stejných dílů, každý díl pak postupně rozválejte na 3 části a začněte plést jako cop a podle chuti do něj vkládejte zakroužkované klobásky.

3. Následně je položte na plech vyložený pečicím papírem, vršek potřete rozšlehaným vejcem/žloutkem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C, dokud pěkně nezezlátnou.

Klobásové copánky
Zdroj: kozossegireceptek.com

4. Po upečení je potřete kečupem, posypejte strouhaným sýrem a na pár minut je vraťte zpět do trouby!

5. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.

Klobásové copánky
Zdroj: kozossegireceptek.com

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!