Opět je před námi víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na nepečený snickers dezert, který okamžitě zmizí ze stolu si ihned zamilujete. Příprava je velice snadná a rychlá a výsledek vás potěší!
Nepečený snickers dezert
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu nepečeného snickers dezertu:
- 40 g smetanový pudink + 400 ml mléka
- 40 g čokoládový pudink + 400 ml mléka
Čokoládová náplň:
- 100 g měkkého másla + čokoládový pudink
- 2-3 velké lžíce arašídového másla
- 2-3 lžíce moučkového cukru
Smetanová náplň:
- 100 g měkkého másla + smetanový pudink
Ostatní:
- 2 balení máslových sušenek
Poleva:
- 2-3 lžíce 30-36% smetany
- zbytek čokoládového krému
- 0,5 šálky nesolených arašídů
Jak budeme postupovat:
Způsob přípravy nepečeného snickers dezertu:
1. Připravte smetanový pudink: Zalijte 0,5 hrnku mléka ze 400 ml mléka a do něho vmíchejte smetanový pudink – promíchejte, poté zbytek mléka povařte a za stálého míchání přilijte rozmíchaný pudinkový prášek – míchejte, dokud nevznikne hladký, hustý pudink – nechejte vychladnout.
2. Připravte čokoládový pudink: Zalijte 0,5 hrnku mléka ze 400 ml mlék a do něho vmíchejte čokoládový pudink – promíchejte, poté zbytek mléka povařte a za stálého míchání přilijte rozmíchaný pudinkový prášek – míchejte, dokud nevznikne hladký, hustý pudink – nechejte vychladnout.
3. Připravte čokoládovou náplň: 100 g měkkého másla vyšlehejte do světlé barvy a postupně přimíchejte vychladlý čokoládový pudink – míchejte, dokud nevznikne jednotný krém.
4. Následně přidejte arašídové máslo, přisypejte moučkový cukr – promíchejte, aby se přísady spojily.
5. Připravte si smetanovou náplň: 100 g měkkého másla vyšlehejte do světlé barvy a postupně přimíchejte vychladlý smetanový pudink – míchejte, dokud nevznikne jednotný krém.
6. Na dno formy položte vrstvu sušenek a poté rovnoměrně rozetřete 1/2 čokoládového krému.
7. Potom na krém položte druhou vrstvu sušenek a rozetřete smetanový krém.
8. Položte třetí vrstvu sušenek, potřete je zbytkem čokoládového krému a zarovnejte vrchní část. Trochu krému jsi nechejte na polevu.
9. Do hrnce nalijte smetanu a zbývající čokoládový krém – zahřívejte na minimální výkon plamene – míchejte, dokud nevznikne jednotná hmota.
10. Následně přisypejte nesolené arašídy – promíchejte a získáte polevu.
11. Polevu rozetřete na povrch dortu a uložte do lednice – nejlépe přes noc.
12. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou sladkou arašídovou chuť!