Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pečené vepřové maso proložené bramborami na cibulce Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
Cibulový nálev:
- 2 cibule
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- teplá voda
Ostatní:
- 12 steaků
- sůl – podle chuti
- 3 brambory
- červená mletá paprika – podle chuti
- lžíce rostlinného oleje
Směs na potíraní masa – zálivka:
- 3 lžíce rostlinného oleje
- mletá červená paprika paprika – podle chuti
- směs italských bylinek
- černý pepř – podle chuti
Salát:
- 1 vařená mrkev
- 1 vařená červená řepa
- 1 okurka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
Na zdobení:
- petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cibuli na jemno a dejte ji do mísy. Přidejte sůl, cukr a zalijte horkou vodou. Nechte ji 15 minut působit.
2. Připravte si vepřové maso a nakrájejte z něj 12 stejně silných steaků.
3. Přikryjte steaky fólií a jednu stranu vyklepejte. Osolte je a položte je na sebe.
4. Mezitím nakrájejte brambory na kolečka, dejte je do mísy, osolte, přidejte červenu mletu papriku, zalijte olejem a promíchejte.
5. Vymažte zapékací misku olejem a na její dno položte cibuli vymačkanou ze šťávy. Na ně střídavě pokládejte steaky a brambory.
6. Do malé misky dejte olivový olej, mletou červenou papriku, italské koření, černý pepř a promíchejte.
7. Steaky s brambory potřete směsí a přikryjte je vymaštěným pergamenovým papírem a alobalem.
8. Pečte v předehřáté troubě 40 minut při 18 0 °C.
9. Do jiné mísy dejte uvařenou mrkev, červenou řepu a salátovou okurku. Přidejte prolisovaný česnek, sójovou omáčku, šťávu z poloviny citronu a dobře promíchejte.
10. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou ingredience v míse upečené, a pokud ano, vyjměte mísu z trouby.
11. Posypte nasekanou petrželkou a přidejte připravený salát jako přílohu.
12. Podávejte s láskou a velkou chutí.
13. Dobrou chuť!